Νέα δυναμική από τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης


Το θέμα των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης θα θέσει ο Ε/κ διαπραγματευτής, Ανδρέας Μαυρογιάννης κατά τις επαφές του στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον.

Ο κ. Μαυρογιάννης θα έχει σήμερα επαφές στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών ενώ στις αρχές Απριλίου θα ταξιδέψει στην Ουάσινγκτον.


Παράλληλα, σύμφωνα με τον Ντερβίς Έρογλου, μέσα στον Απρίλιο στην Κύπρο κατά πάσα πιθανότητα θα βρίσκεται ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Τζον Κέρι.

Την ίδια ώρα η ε/κ πλευρά εν αναμονή της συνάντησης του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Ντερβίς Έρογλου τη Δευτέρα, διαμηνύει ότι τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης θα δώσουν νέα δυναμική.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Στυλιανίδης, υπέδειξε ότι έχει γίνει ήδη αποδεκτό από την διεθνή κοινότητα ότι το θέμα της Αμμοχώστου θα δώσει ώθηση στις συνομιλίες, θα αλλάξει το κλίμα και θα δημιουργήσει επιτέλους κλίμα εμπιστοσύνης.

Εξέφρασε μάλιστα την ελπίδα σύντομα να υπάρχουν απτά και συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Αναφερόμενος στη συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Ντερβίς Έρογλου τη Δευτέρα, ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι σε αυτήν θα γίνει ανασκόπηση των δεδομένων όπως διαμορφώθηκαν στις διαβουλεύσεις Μαυρογιάννη - Οζερσάι.

Κυβερνητική πηγή εκτιμά ότι για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης οι διαπραγματεύσεις δεν θα γίνουν μόνο σε επίπεδο ηγετών αλλά θα εμπλακεί και ο διεθνής παράγοντας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"