Η Άγκυρα επαναλαμβάνει ότι κακώς η Κύπρος έγινε δεκτή στην ΕΕ


Ζητεί από την Ενωση να δράσει με «κοινή λογική και προνοητικότητα» στο Κυπριακό.- 
 Κοινή λογική και προνοητικότητα ζητά από την ΕΕ η Αγκυρα στο Κυπριακό με αφορμή τα συμπεράσματα του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων για την Τουρκία που υιοθετήθηκαν την Τρίτη στις Βρυξέλλες.
 
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Τουρκικού ΥΠΕΞ, οι απόψεις της Αγκυρας για το θέμα (την επίλυση του Κυπριακού ) έχουν επανειλημμένα εκφραστεί και συζητηθεί με την ΕΕ σε πάρα πολλές περιπτώσεις, περιλαμβανομένης και της ανακοίνωσης στο θέμα της Εκθεσης Προόδρου της ΕΕ για την Τουρκία.
 
"Η ένταξη των Ε/κ στην ΕΕ", όπως αναφέρεται, "είναι ένα σοβαρό πρόβλημα στις προσπάθειες για λύση". Καλείται η ΕΕ στο μέλλον να δράσει με κοινή λογική και διορατικότητα ενώ σημειώνεται ότι η παρούσα κατάσταση στο νησί δεν είναι προς όφελος κανενός, περιλαμβανομένης της "ε/κ διοίκησης", όπως αναφέρεται.
 
Στο ανακοινωθέν του Τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρεται ακόμη ότι η Αγκυρα προσβλέπει στην ενδυνάμωση των σχέσεων της με την ΕΕ , χαρακτηρίζοντας τις σχέσεις αυτές πολυεπίπεδες, που έχουν βαθιές ρίζες. Καλείται εξάλλου η ΕΕ στην κατεύθυνση της εκπλήρωσης του στόχου για ένταξη της Τουρκίας στην Ενωση, να υλοποιήσει τις υποχρεώσεις της , να κάνει βήματα για το κοινό συμφέρον και για διατήρηση της δυναμικής για ένταξη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"