Monti: Η Ιταλία πρέπει να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις

Η επόμενη κυβέρνηση της Ιταλίας πρέπει να δώσει βάση στις πολλές μεταρρυθμίσεις που δεν έχουν εφαρμοστεί ακόμα, δήλωσε ο απερχόμενος πρωθυπουργός Mάριο Μόντι.

Η μείωση της εγχώριας ζήτησης λόγω των εν εξελίξει μακροπρόθεσμων δομικών μεταρρυθμίσεων δεν σημαίνει πως οι τελευταίες έχουν αποτύχει, σημείωσε ο Monti σε εκδήλωσε που διοργανώθηκε από την ένωση των αυτοκινητοβιομηχάνων Anfia.

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων έχουν υποχωρήσει κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης, μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, ύφεση αλλά η κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την ενίσχυση του κλάδου, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός επικαλούμενος τις εκπτώσεις φόρων για την πρόσληψη εργαζομένων υψηλής ειδίκευσης και τους νέους κανονισμούς που προβλέπουν τις ταχύτερες πληρωμές των προμηθευτών της δημόσιας διοίκησης.

Η Ιταλία και οι ευρωπαϊκές αρχές είναι υπέρ της ενίσχυσης των πρωτοβουλιών που συνδέονται με τις τεχνολογικές καινοτομίες, πρόσθεσε ο Monti. Αν και οι πωλήσεις έχουν μειωθεί σημαντικά, ειδικά της Fiat SpA (F.MI), η ιταλικές εταιρείες εξαρτημάτων έχουν διατηρηθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα, σημείωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος σχεδιάζει να παραιτηθεί μετά την έγκριση του προϋπολογισμού του 2013 από το κοινοβούλιο, πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα, κάλεσε τους συμπατριώτες του να είναι λίγο λιγότερο υποτιμητικοί για τους εαυτούς τους.

Η αποχώρηση του Μόντι θα οδηγήσει την Ιταλία σε πρόωρες εκλογές, οι οποίες ενδέχεται να πραγματοποιηθούν ακόμα και τον Φεβρουάριο αντί για τον Απρίλιο που ήταν αρχικά προγραμματισμένο. Ο πρωθυπουργός δεν έχει δηλώσει εάν σκοπεύει να είναι υποψήφιος ή όχι. 

Πηγή:www.capital.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"