Στην τελική ευθεία ο τερματικός σταθμός πετρελαιοειδών


Αρχίζουν διαπραγματεύσεις με την Ολλανδική εταιρεία VOPAK Oil ΕΜΕΑ
Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την έναρξη διαπραγματεύσεων με την (ολλανδική) εταιρεία VOPAK Oil ΕΜΕΑ η οποία επιλέγηκε μετά από αξιολόγηση των αποτελεσμάτων πρόσκλησης ενδιαφέροντος ως στρατηγικός συνεργάτης για το έργο του τερματικού σταθμού παραλαβής και αποθήκευσης πετρελαιοειδών στο Βασιλικό.
 
Αυτό ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, μετά τη χθεσινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου της οποίας  προήδρευσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  Δημήτρης Χριστόφιας.
Ο Εκπρόσωπος, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους είπε ότι «το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την έναρξη διαπραγματεύσεων με την (ολλανδική) εταιρεία VOPAK Oil ΕΜΕΑ η οποία επιλέγηκε μετά από αξιολόγηση των αποτελεσμάτων πρόσκλησης ενδιαφέροντος ως στρατηγικός συνεργάτης για το έργο του τερματικού σταθμού παραλαβής και αποθήκευσης πετρελαιοειδών στο Βασιλικό.
 
Χαρακτήρισε το έργο «μεγάλης σημασίας για την οικονομία του τόπου και προωθεί τη χώρα μας ως διαμετακομιστικό, εμπορικό κέντρο. Επιπρόσθετα, η δημιουργία του σταθμού θα επιλύσει το ζήτημα της αποθήκευσης λειτουργικών αποθεμάτων πετρελαιοειδών, καθώς και το ζήτημα της διατήρησης στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαιοειδών».
 
Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, ο αρμόδιος Υπουργός που είναι ο Υπουργός Εμπορίου, είπε ο κ. Στεφάνου, θα επαναφέρει το ζήτημα στο Υπουργικό Συμβούλιο για λήψη τελικής απόφασης.
 
Σημείωσε ότι «πλέον έχουμε μπει στην τελική ευθεία αναφορικά με τη δημιουργία του  τερματικού σταθμού παραλαβής και αποθήκευσης πετρελαιοειδών, μια προσπάθεια που ξεκίνησε ουσιαστικά με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου στις 8 Οκτωβρίου 2010 και έκτοτε έχουν γίνει συγκεκριμένα βήματα και έχουν ληφθεί συγκεκριμένες αποφάσεις μέχρι την επιλογή της συγκεκριμένης εταιρείας με την οποία θα γίνουν οι διαπραγματεύσεις».
 
Για το σκοπό της διαπραγμάτευσης, είπε ο Εκπρόσωπος, έχει διοριστεί από το Υπουργικό Συμβούλιο διαπραγματευτική ομάδα που θα αποτελείται από Ανώτερο στέλεχος της Υπηρεσίας Ενέργειας, Ανώτερο Δικηγόρο της Νομικής Υπηρεσίας, Ανώτερο Λειτουργό από το Γενικό Λογιστήριο, Ανώτερο στέλεχος του Κυπριακού Οργανισμού Διαχείρισης Αποθεμάτων Πετρελαιοειδών, Ανώτερο στέλεχος της ΑΗΚ και Ανώτερο στέλεχος της Κυπριακής Εταιρείας Αποθήκευσης Πετρελαιοειδών».
 
Ερωτηθείς πότε θα ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «δεν υπάρχει καταληκτική ημερομηνία, όμως, θέλουμε και αυτό το ζήτημα να προχωρήσει τάχιστα, διότι είναι πολύ σημαντικό για τον τόπο».  
 
Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι η δημιουργία του τερματικού θα αποτελέσει και τομή για την επαρχία Λάρνακας, ο κ. Στεφάνου απάντησε «σαφώς, είναι ένα θέμα που ενδιαφέρει ειδικά τη Λάρνακα, αλλά είναι και ένα έργο που έχει μια ευρύτερη πολύ μεγάλη σημασία για την οικονομία και για την προοπτική του τόπου και την ανάδειξη του ως ένα εμπορικό, διαμετακομιστικό κέντρο». 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"