Η πιο παγωμένη νύχτα στις ΗΠΑ


Την ώρα που οι ΗΠΑ πλήττονται από τη λεγόμενη «πολική εισβολή» με θερμοκρασίες που αγγίζουν τους -52 βαθμούς Κελσίου, οι φτωχότεροι Αμερικανοί καλούνται να αντιμετωπίσουν το κρύο με όποιο τρόπο μπορούν, καθώς το Κογκρέσο… τους κόβει τη θέρμανση.

Ενώ ο δήμαρχος της Ινδιανάπολης, Γκρεγκ Μπάλαρντ, προειδοποιεί ότι όποιος δεν είναι ντυμένος «με τα κατάλληλα ρούχα μπορεί να πεθάνει σε δέκα λεπτά», το αμερικανικό Κογκρέσο δείχνει να αδιαφορεί για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται να ζήσουν όσοι έχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.



Θύμα των περικοπών ύψους πολλών δισ. δολαρίων που αποφάσισαν προ μηνών η Γερουσία κι η Βουλή των Αντιπροσώπων, όπως αναφέρει η Huffington Post, ήταν και το ενισχυτικό πρόγραμμα θέρμανσης για ανθρώπους με χαμηλό εισόδημα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της αμερικανικής ιστοσελίδας, οι πόροι για το πρόγραμμα Low Income Home Energy Assistance Program μειώθηκαν κατά περίπου 2 δισ. δολάρια, με αποτέλεσμα 300.000 οικογένειες Αμερικανών να υποφέρουν στο πολικό ψύχος που επικρατεί στις ΗΠΑ.



Την ίδια ώρα, ο Μπάλαρντ, προειδοποιεί ότι το κρύο είναι «δολοφονικό», χαρακτηρισμός που μεταφέρει την πραγματική εικόνα του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας που μαίνεται στις αμερικανικές πολιτείες.

Η πολιτική δίνη ρούφηξε τη Νέα Υόρκη, τη Μινεσότα, ενώ αναμένεται η θερμοκρασία να σημειώσει χαμηλό ρεκόρ σε Ατλάντα, Βαλτιμόρη και Ντιτρόιτ.

«Επικρατεί δριμύ ψύχος για αυτές τις περιοχές. Η θερμοκρασία υπό του μηδενός αποτελεί σπάνιο φαινόμενο», δήλωσε ο Μπράιαν Λιν, της μετεωρολογικής υπηρεσίας στην Τζόρτζια.

Την ίδια στιγμή, το θερμόμετρο στο Σέντραλ Παρκ, σημείωσε -4 βαθμούς, θερμοκρασία που είχε να σημειωθεί εδώ και 118 χρόνια.



Παράλληλα, έχουν παραλύσει οι συγκοινωνίες, με τα αεροπορικά ταξίδια να έχουν μετατραπεί σε πραγματικό εφιάλτη για τους ταξιδιώτες, οι οποίοι τελικά έμειναν καθηλωμένοι στα αεροδρόμια, με πάνω από 6.000 πτήσεις να έχουν ακυρωθεί τις τελευταίες δύο ημέρες. Μόνο σήμερα, Τρίτη, περίπου 2.500 πτήσεις αναβλήθηκαν, ενώ 21.000 σημείωσαν σημαντικές καθυστερήσεις.



Από την… κατάψυξη δε γλίτωσαν ούτε τα δρομολόγια των τρένων, με τουλάχιστον 500 επιβάτες να παραμείνουν εγκλωβισμένοι σε τρένο υψηλής ταχύτητας στο Ιλινόις, ενώ η εξωτερική θερμοκρασία είχε φτάσει τους -20 βαθμούς Κελσίου. Ο συρμός αναγκάστηκε να σταματήσει καθώς στις σιδηροδρομικές γραμμές είχε συγκεντρωθεί τεράστια ποσότητα χιονιού και για να τις απελευθερώσουν χρειάστηκαν πολλές ώρες.

Ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων, προβλέπεται να κλείσουν ακόμα και τμήματα μεγάλων οδικών αρτηριών, τη στιγμή που προβλέπεται οι χαμηλές θερμοκρασίες να διατηρηθούν μέχρι το τέλος της εδβομάδας.

Οδηγίες και για τους τετράποδους φίλους
Την ίδια ώρα, οι πολίτες ανησυχούν και για την υγεία των τετράποδων φίλων τους. Για να προστατεύσουν τα ευαίσθητα πόδια των σκύλων τους, οι Αμερικανοί προμηθεύονται ειδικές «μπότες» από αδιάβροχο υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολλές φορές. Την ιδέα είχε εταιρία στο Μπρούκλιν που κατασκεύασε τα υποδήματα αυτά, τα οποία μπορεί να τα φορέσει ο ιδιοκτήτης στον σκύλο του σαν να επρόκειτο για καλτσάκια.




Παράλληλα, ζωοφιλικός όμιλος εξέδωσε ανακοίνωση όπου συμβουλεύει τους ιδιοκτήτες να μην αφήνουν τα κατοικίδιά τους να παίζουν στο χιόνι, να προσέχουν ώστε να μη γλείφουν το αλάτι ή τα χημικά που χρησιμοποιούνται στα πεζοδρόμια για την καταπολέμηση του σχηματισμού πάγου, οι κοντότριχοι σκύλοι πρέπει να φορούν ειδικά ρούχα, τα κουτάβια πρέπει να βγαίνουν εκτός σπιτιού μόνο αν υπάρχει ανάγκη και όλες οι γάτες πρέπει να μεταφέρονται εντός κατοικίας γιατί υποφέρουν στο κρύο.






























Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"