Επίσημη πρώτη για την ελληνική προεδρία της Ε.Ε.


Εν μέσω αυστηρών μέτρων ασφαλείας εγκαινιάζεται επισήμως σήμερα η ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Ελλάδα.


Σε ισχύ έχουν τεθεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των προγραμματισμένων εκδηλώσεων, ενώ απαγορεύονται για λόγους ασφαλείας οι διαδηλώσεις από τις 6:00 το πρωί έως και τις 24:00 στο κέντρο της Αθήνας αλλά και στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Η απαγόρευση προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που κάλεσε τους εργαζόμενους, του ανέργους και τη νεολαία να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση ενάντια σε κυβέρνηση - Ε.Ε. που οργανώνεται στις 6.00 μμ στα Προπύλαια.

Η ελληνική προεδρία ξεκινά με την κοινή σύσκεψη του Κολλεγίου των Επιτρόπων και του υπουργικού συμβουλίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι στο Ζάππειο Μέγαρο. Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας και συνεδριάσεις των ομάδων εργασίας υπουργών και επιτρόπων.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και τον πρόεδρο του Ευρωπαικού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ. Αμέσως μετά οι κύριοι Σαμαράς και Μπαρόζο θα κάνουν δηλώσεις.

Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή έναρξης στο Μέγαρο Μουσικής παρουσία του Προέδρου της ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια. Στην τελετή θα απευθύνουν χαιρετισμό οι κ. Μπαρόζο και Ρόμπεϊ.

Επιθεωρώντας χθες τους χώρους του Ζαππείου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, αφού διαπίστωσε ότι όλα είναι απολύτως έτοιμα, τόνισε ότι το πρώτο εξάμηνο του 2014 είναι εξαιρετικά κρίσιμο για την Ευρώπη εν όψει των ευρωεκλογών, αλλά και για την Ελλάδα γιατί, όπως είπε, είναι πραγματικά το εξάμηνο της αλλαγής.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στην Ελλάδα Πάνος Καρβούνης δήλωσε ότι «η άφιξη στην Αθήνα του συνόλου των επιτρόπων της Ε.Ε. με επικεφαλής τον πρόεδρο Μπαρόζο έχει ιδιαίτερα ουσιαστικό και συμβολικό χαρακτήρα αφού με την παρουσία του το ανώτερο εκτελεστικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναγνωρίζει τις σημαντικές θυσίες του ελληνικού λαού προκειμένου να ξεπεράσει η χώρα την πρωτοφανή κρίση».

«Η Ελλάδα έχει τώρα την ευκαιρία να ενισχύσει τους αγώνες των πολιτών της, απαντώντας με μια επιτυχημένη διεξαγωγή της Ευρωπαϊκής Προεδρίας στις όποιες υπερβολές και εκ των προτέρων αρνητικές τοποθετήσεις λαμβάνει από μερίδα των ξένων μέσων ενημέρωσης», πρόσθεσε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"