Τώρα αρχίζει η φάση του «πάρε-δώσε, δηλώνει ο Έρογλου

Βεβαιώνει ότι «η λύση θα είναι δύο κρατών»
Τη θέση ότι η συζήτηση όλων των κεφαλαίων στις διαπραγματεύσεις έχει ολοκληρωθεί και τώρα θα αρχίσει η φάση του «πάρε –δώσε», διατύπωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου, σε διάλεξη που έδωσε στο Πανεπιστήμιο Ζιρβέ της πόλης Γκαζιάντεπ στην Τουρκία με θέμα «Το χθες και το σήμερα στις διαπραγματεύσεις για την Κύπρο», . 

Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, είπε ακόμα ότι στο τραπέζι των συνομιλιών έχουν «συζητηθεί τα πάντα και αμφότερες οι πλευρές έχουν αποστηθίσει τις θέσεις της απέναντι πλευράς».

Ανέφερε παράλληλα ότι έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου για επίλυση του Κυπριακού.

«Σαφώς και η λύση θα είναι δίκαιη και μόνιμη και θα προστατεύει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων και της Τουρκίας», είπε και πρόσθεσε ότι θα είναι λύση «δύο κρατών». 

Ο Ντερβίς Έρογλου, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ισχυρίστηκε ότι για χρόνια οι Τουρκοκύπριοι αγωνίστηκαν για να μην πέσουν στις «παγίδες» - κατά την έκφρασή του - των Ελληνοκυπρίων και ότι οι Τουρκοκύπριοι «σώθηκαν» με την τουρκική εισβολή του 1974. 

Αναφέρθηκε ακόμα και στην κυπριακή προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ισχυρίστηκε ότι η Λευκωσία δεν θα πρέπει να αναλάβει την προεδρία της ΕΕ αφού κάτι τέτοιο – σύμφωνα με τον ίδιον - θα οδηγούσε σε αδιέξοδα τις συνομιλίες και θα είχε αρνητικά αποτελέσματα στις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"