Καταγγελία για ιατρική αμέλεια


Σε καταγγελία στην αστυνομία για τη διερεύνηση ενδεχόμενης ιατρικής αμέλειας προχώρησε χθες η οικογένεια 34χρονης εγκύου, ο οποία απεβίωσε τα ξημερώματα της Δευτέρας στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου νοσηλευόταν από την Παρασκευή με σοβαρές επιπλοκές στο αιμοποιητικό της σύστημα.


Όπως κατήγγειλαν οι συγγενείς, η γυναίκα είχε συμπληρώσει την 35η εβδομάδα της κύησης την περασμένη Πέμπτη, όταν παρουσίασε θόλωμα στο μάτι. Ο οφθαλμίατρος που την εξέτασε το επόμενο πρωί διέγνωσε ένα πρόβλημα στα αγγεία της και συνέστησε να εξεταστεί και από γυναικολόγο. Στη διαδρομή, η γυναίκα παρουσίασε σύγχυση και οδηγήθηκε από τον σύζυγό της στο ΤΑΕΠ του Γ.Ν. Λάρνακας. Εκεί, αφού εξετάστηκε από γυναικολόγο, υποβλήθηκε σε εξετάσεις οι οποίες έδειξαν πως είχε πολύ χαμηλά αιμοπετάλια και αιμοσφαιρίνη και διέτρεχαν άμεσο κίνδυνο τόσο η ίδια, όσο και το μωρό, με αποτέλεσμα οι γιατροί να συστήσουν την άμεση διακομιδή της στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, προκειμένου να υποβληθεί σε καισαρική τομή στο χειρουργικό τμήμα και να μεταφερθεί αμέσως στην Εντατική.

Όπως καταγγέλλουν ωστόσο οι συγγενείς, ο επί καθήκοντι γιατρός στο Μακάρειο αρνείτο να υπογράψει το σχετικό παραπεμπτικό, με αποτέλεσμα η γυναίκα να μεταφερθεί με αρκετές ώρες καθυστέρηση στο ΓΝΛ το ίδιο απόγευμα, αφού μεσολάβησε ο υπουργός Υγείας. Εκεί έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο μωρό και η ίδια νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ, αρχικά δείχνοντας σημάδια βελτίωσης. Μάλιστα, το απόγευμα της Κυριακής, μεταφέρθηκε στο Αιματολογικό τμήμα του νοσοκομείου, όμως λίγη ώρα μετά παρουσίασε επιδείνωση και τελικά, τις πρώτες ώρες της Δευτέρας εξέπνευσε.

Η οικογένειά της κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία, εγκαλώντας τους γιατρούς τόσο για καθυστέρηση στη μεταφορά της στο ΓΝΛ, όσο και για ελλιπή χειρισμό του περιστατικού. Σήμερα θα γίνει η νεκροψία στη σορό της 34χρονης, η οποία αφήνει πίσω, εκτός από το βρέφος, σύζυγο και ένα ακόμη εξάχρονο παιδί. Ο «Π» επικοινώνησε χθες με τον υπουργό Υγείας Πέτρο Πετρίδη, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι χρειάστηκε να μεσολαβήσει προκειμένου να μεταφερθεί εγκαίρως η γυναίκα στο ΓΝΛ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"