Περικοπές 6 δις για το ιταλικό δημόσιο


Εξι δισεκατομμύρια ευρώ περικοπές στις δαπάνες του δημοσίου αναμένεται να εξαγγείλει σήμερα ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, προκειμένου να τηρήσει τις υποσχέσεις του προς τους χαμηλόμισθους.
Σήμερα το απόγευμα ο Ματέο Ρέντσι αναμένεται να παρουσιάσει επίσημα τις περικοπές των δημοσίων δαπανών, ώστε να μπορέσουν να μειωθούν οι φόροι στους χαμηλόμισθους. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι περικοπές αυτές αγγίζουν για φέτος τα έξι δισεκατομμύρια ευρώ.

Από τα στοιχεία που διαρρέουν, η φορολόγηση των κερδών από την κατοχή μετοχών ιδιωτικών εταιριών αυξάνεται από 20% σε 26%. Παράλληλα, τίθεται ανώτατο όριο για τους μισθούς των μάνατζερ του δημοσίου, οι οποίοι δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τις 240.000 ευρώ τον χρόνο. Υπενθυμίζεται ενδεικτικά ότι έως τώρα οι ετήσιες απολαβές του επικεφαλής των ιταλικών σιδηροδρόμων, Μορέτι, υπερβαίνουν τις 800.000 ευρώ.
Αναβρασμός ενόψει των νέων μέτρων
 Παράλληλα, για να μπορέσει να τηρήσει ο Ματέο Ρέντσι την υπόσχεσή του και να μειώσει κατά 80 ευρώ το μήνα τις κρατήσεις σε όσους κερδίζουν μέχρι 20.000 ευρώ τον χρόνο, ο Ματέο Ρέντσι αναμένεται να εγκρίνει περικοπές και στον τομέα της άμυνας, της υγείας, και να προχωρήσει στο κλείσιμο δημόσιων οργανισμών που δεν προσφέρουν έργο.
Δεν λείπει όμως η πολιτική ένταση: «Ψηφίζουμε την αλλαγή του εκλογικού νόμου μέχρι το Πάσχα ή εμείς παύουμε να στηρίζουμε το όλο σχέδιο», λέει η Φόρτσα Ιτάλια. «Είναι εσωτερικά προβλήματα της κεντροδεξιάς», απαντά ο Ρέντσι.
Εν τω μεταξύ μεθαύριο ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα μάθει αν θα πάει φυλακή, αν θα μείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό ή αν τελικά θα προσφέρει κοινωνικά ωφέλιμη εργασία για εννέα μήνες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"