ΥΠΟΙΚ: Με πολιτική απόφαση η αποζημίωση


Η απόφαση για την αποζημίωση του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκου Δημητριάδη ήταν πολιτική δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής Ελέγχου.


Όπως ανέφερε ο Υπουργός, ο Πανίκος Δημητριάδης εξέφρασε την βούληση του να παραιτηθεί αρχές Μαρτίου, υπό τον όρο να λάβει αποζημίωση 265 χιλιάδων ευρώ και υπό την προϋπόθεση ότι το ποσό θα ήταν αφορολόγητο και θα κατατεθεί σε Τράπεζα του Λονδίνου.

Ο υπό παραίτηση Διοικητής συμπλήρωσε ο υπουργός Οικονομικών, προέβαλε προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους καθώς και προβλήματα επικοινωνίας με το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας. 

Ο Υπουργός ανέφερε ακόμα ότι συζήτησε το θέμα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Γενικό Εισαγγε

Πρόσθεσε ότι το ποσό εκταμιεύθηκε απο το πάγιο ταμείο της Νομικής Υπηρεσίας ενώ η καταβολή του έγινε αυθημερον με την υποβολή της παραίτησης στις 10 Μαρτίου και κατατέθηκε σε τράπεζα του Λονδίνου.

Η Δημοκρατία εξήγησε ο κύριος Γεωργιάδης, εξαιρείται από το διάταγμα περιορισμού μεταφοράς κεφαλαίων στο εξωτερικό.

Ο Κύριος Γεωργιάδης ανέφερε επίσης ότι δεν υπάρχει γραπτή ή υπογεραμμένη συμφωνία με τον απερχόμενο Διοικητή.

Επιστολή του απερχόμενου Διοκητή

Στην συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου δεν παρέστη ο  Πανίκος Δημητριάδης. Απέστειλε ωστόσο επιστολή στην οποία μεταξύ άλλων σημειώνεται η αδήριτη ανάγκη να προετοιμαστεί όσο το δυνατό πιο άρτια η διαδοχή στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου.

Επιστολή Γενικού Εισαγγελέα

Ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, ο οποίος επίσης δεν παρέστη στην συνεδρία, κοινοποίησε επιστολή στην οποία σημειώνει ότι, η παρουσία του δεν θα μπορούσε να προσφέρει οτιδήποτε στη συζήτηση ενός θέματος επί του οποίου δεν είχε εμπλοκή ούτε και αρμοδιότητα.

Ενημερώθηκε αναφέρει, από τον Υπουργό Οικονομικών για την συμφωνία και για το αίτημα, το ποσό της αποζημίωσης να κατατεθεί από την Νομική Υπηρεσία, κάτι που ακολουθείται σε ανάλογες περιπτώσεις. Το ποσό αυτό σημειώνει, καλύπτεται αργότερα από το πάγιο ταμείο της Δημοκρατίας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"