Θα παντρεύουν παιδιά κάτω των 9 ετών και με το νόμο

Τα παιδιά στο Ιράκ θα μπορούν νόμιμα να παντρεύονται και πριν συμπληρώσουν τα εννιά τους χρόνια, σύμφωνα με καινούριο νόμο που θέλει να περάσει η κυβέρνηση και που επιβάλει ακόμα περισσότερους θρησκευτικούς περιορισμούς στις γυναίκες.

Ίσως να είναι η τελευταία νομοθετική πράξη του συγκεκριμένου κοινοβουλίου της χώρας, καθώς στο τέλος του μήνα είναι προγραμματισμένες εκλογές, αλλά οι Ιρακινοί φαίνονται αποφασισμένοι να περάσουν τους νέους κανόνες για το γάμο, που όπως καταγγέλλουν ανθρωπιστικές οργανώσεις, θα «νομιμοποιήσει τις ανισότητες».

Το νομοσχέδιο πήρε την έγκριση του κυβερνητικού συνασπισμού, σε μια προσπάθεια προσέγγισης των Μουσουλμάνων Σιιτών, προς τις ψήφους των οποίων και αποβλέπει.

Ο νόμος που ισχύει σήμερα στο Ιράκ προβλέπει το νόμιμο γάμο στα 18, χωρίς την έγκριση των γονέων και στα 15 για τα κορίτσια που έχουν την έγκριση ενός τουλάχιστον κηδεμόνα.

Αλλά, το νομοσχέδιο που είναι γνωστό και ως «Νόμος του Τζααφάρι», εισάγει κανόνες που θυμίζουν το γειτονικό και περισσότερο θρησκόληπτο Ιράν, όπου οι Σιίτες Μουσουλμάνοι είναι η πλειοψηφία. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"