Το Στάνφορντ «κερδίζει» το Χάρβαρντ

Το Πανεπιστήμιο του Στανφορντ, που βρίσκεται κοντά στο Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια δέχθηκε φέτος περίπου 8.000 περισσότερες αιτήσεις από τον «αντίπαλό» του, το ιστορικό Χάρβαρντ της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ. Αυτό σημαίνει πως στο καλιφορνέζικο πανεπιστήμιο θα φοιτήσει τελικά μόνο το 5,1% όσων έκαναν αίτηση, οδηγώντας το στην κορυφή των πιο περιζήτητων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων παγκοσμίως. 

Η «στροφή» από τη Γουόλ Στριτ στη Σίλικον Βάλεϊ και από τα οικονομικά στην τεχνολογία που παρατηρείται ανάμεσα στους νέους τα τελευταία χρόνια έχει λειτουργήσει δραστικά προς την διαμόρφωση της κατάστασης αυτής, επισημαίνουν οι ειδικοί.

Το Στάνφορτν επισκιάζει το Χάρβαρντ με τη φήμη του ως προς τις καινοτομίες, αλλά και ως προς την «εγγύτητα» στην Σίλικον Βάλεϊ και προσελκύει φοιτητές που γοητεύονται από την αγορά εργασίας στον τομέα της τεχνολογίας, των επιχειρηματικών κεφαλαίων και συναφών τομέων.

Το αντίπαλο δέος πάντως, το ιστορικό Χάρβαρντ, εκτός από τη θέση του στην αμερικανική κοινωνία αλλά και τα παγκόσμια πράγματα, έχει να αναφέρει πως ήταν σε έναν από τους κοιτώνες του που πριν από λίγα μόλις χρόνια ο Μαρκ Ζούκεμπεργκ δημιούργησε το μεγαλύτερο ίσως φαινόμενο στον τομέα της τεχνολογίας σήμερα, το Facebook – αν και τα γραφεία της εταιρίας σήμερα βρίσκονται πολύ πιο κοντά στο Στάνφορντ!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"