Σύνδεσμος Τραπεζών: Δύσκολη η μείωση των δανειστικών επιτοκίων.


Δύσκολη χαρακτήρισε τη μείωση των δανειστικών επιτοκίων λόγω της έλλειψης ρευστότητας στο τραπεζικό σύστημα, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Τραπεζών Μάριος Κληρίδης.
Σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του Συνδέσμου με τον Πρόεδρο του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρη Συλλούρη, ο κ. Κληρίδης είπε επίσης ότι οι τράπεζες θα είναι σε θέση να στηρίξουν την οικονομία του τόπου όταν ανακτήσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών.
Ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης σημείωσε ότι οι τράπεζες πρέπει να ξεκινήσουν να στηρίζουν την πραγματική οικονομία μέσα από ένα νέο σχεδιασμό, αλλά και με τη «σωστή συμπεριφορά της πολιτείας» και υπέδειξε ότι «πρέπει να σταματήσουμε να στηρίζουμε τις τράπεζες για χάρη της στήριξης των τραπεζών».
Ο κ. Συλλούρης μίλησε για την ανάγκη έναρξης ενός «ορθολογιστικού και ουσιαστικού διαλόγου» που θα δώσει «μια ολική λύση για τον τρόπο λειτουργίας των τραπεζών για την πραγματική οικονομία» και ανέφερε ότι ο ίδιος θα αναλάβει πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Είπε ακόμα ότι και η ΚΤ πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της.
«Η πολιτεία περιμένει πολλά από τις τράπεζες αλλά πρέπει να καταλάβει ότι ακόμα δουλεύουν σ’ ένα περιβάλλον πολύ στενής ρευστότητας και ως εκ τούτου υπάρχουν αντικειμενικά προβλήματα» ανέφερε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Τραπεζών Μάριος Κληρίδης.
 «Δυστυχώς η κατάσταση της ρευστότητας των τραπεζών είναι οριακή και ο κόσμος ακόμα έχει πάρει τα χρήματα του και δεν εμπιστεύεται τις τράπεζες και μέχρι να αρχίσουν να επιστρέφουν αυτά τα χρήματα στο τραπεζικό σύστημα για να μπορούν να δανειστούν θα είμαστε κάπως εγκλωβισμένοι σε αυτό το περιβάλλον» είπε .
Ερωτηθείς πότε οι τράπεζες θα είναι σε θέση να στηρίξουν την οικονομία, ο κ. Κληρίδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτό θα γίνει όταν πάψουν να είναι πρώτο θέμα στην επικαιρότητα και επιστρέψει η εμπιστοσύνη του κόσμου στον τραπεζικό τομέα.  

Ο κ. Κληρίδης είπε ακόμα ότι η μείωση των δανειστικών επιτοκίων «είναι δύσκολη ακριβώς λόγω των αντικειμενικών προβλημάτων της έλλειψης ρευστότητας στο σύστημα».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"