Νέο μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων στην Ελλάδα


Αποκορύφωμα η αυριανή πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ και συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος το μεσημέρι.-
 Σε νέα απεργία χθες  και σήμερα οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα, ενάντια στο μέτρο της διαθεσιμότητας. Οι εργαζόμενοι στους δήμους θα συνεχίσουν και την Τετάρτη, με τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ συμμετέχοντας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στην πλ. Κλαυθμώνος στις 12 το μεσημέρι.
 
Κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται αυτή τη βδομάδα και στο χώρο της Υγείας, με τη συμμετοχή των γιατρών και εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς επίσης και των ιδιωτών γιατρών και φαρμακοποιών.
 
Συγκεκριμένα οι φαρμακοποιοί πραγματοποιούν 48ωρη απεργία χθες και σήμερα, ενώ  συνεχίζουν την αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, ζητώντας συγκεκριμένη ημερομηνία πληρωμής των συνταγών Σεπτεμβρίου και σαφείς δεσμεύσεις για τις παλαιές οφειλές.
 
Επίσης από χθες οι ασφαλισμένοι καλούνται να πληρώνουν τις ιατρικές εξετάσεις τους μετά την απόφαση για επίσχεση παροχής υπηρεσιών των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ κλινικών και εργαστηριακών ιατρών, έως ότου αποπληρωθούν όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές.
 
Επίσης οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά διαμαρτυρόμενοι για τη μείωση των αποδοχών τους, την κατάργηση κάθε έννοιας δημόσιας και δωρεάν περίθαλψης και για την ένταξη στον ΕΟΠΥΥ του ταμείου τους (ΤΣΑΥ), προχωρούν επίσης σε κινητοποιήσεις.  Την Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου, τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, καθώς η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), έλαβαν απόφαση να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.
 
Την Πέμπτη θα απέχουν οι ειδικευόμενοι γιατροί από τα καθήκοντα τους τις πρωινές ώρες, ενώ  την Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου, οι νοσοκομειακοί γιατροί θα συνεδριάσουν, προκειμένου να αποφασίσουν την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους.
 
Στην απεργία, που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη ανακοίνωσε και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), αντιδρώντας στα προσφάτως ανακοινωθέντα μέτρα, «που εκπορεύονται από το Πολυνομοσχέδιο - Μνημόνιο 3 και είναι καταλυτικά για τους νοσοκομειακούς γιατρούς και το Δημόσιο Σύστημα Υγείας».
 
Τέλος σε 24ωρη απεργία προχώρησαν χθες οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό ταμιευτήριο, ζητώντας να ανακεφαλαιοποιηθεί και να συνεχιστεί η λειτουργία του. Σε ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι: «Αμφισβητούμε τις παράνομες και αδιαφανείς μεθοδεύσεις της Τράπεζας της Ελλάδος, που επιδιώκουν το σπάσιμο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σε καλή και κακή τράπεζα και κατ` επέκταση τη διάλυσή του. Απορρίπτουμε την έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος για τη μη βιωσιμότητα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, η οποία στηρίχτηκε σε κατασκευασμένα στοιχεία».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"