Ο Οζερσάι καλεί τον Χριστόφια «να δείξει ότι είναι Ηγέτης»

«Συνομιλητής είναι ο Πρόεδρος και όχι το Εθνικό Συμβούλιο», λέγει

Τα κεφάλαιο της υπηκοότητας, το περιουσιακό και οι εκλογές στην εκτελεστική εξουσία μπορούν να επιλυθούν μέχρι τον Μάρτιο, εάν η ε/κ πλευρά επιδείξει την απαραίτητη πολιτική βούληση, δήλωσε ο Κουντρέτ Οζερσάι, σύμβουλος του κατοχικού ηγέτη Ντερβίς Ερολγου. 

Όπως είπε, το πρόγραμμα της διαπραγματευτικής διαδικασίας μέχρι τον Μάρτιο θα καθοριστεί κατά τη διάρκεια συνάντησης των ηγετών των δύο κοινοτήτων την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο Οζερσάι ανέφερε ότι συνεχίζεται η διαδικασία ανταλλαγής πληροφοριών για την υπηκοότητα και το περιουσιακό, και ότι η τ/κ πλευρά πρότεινε πλαίσιο συμφωνίας για το περιουσιακό, το οποίο απορρίφθηκε από την ε/κ πλευρά.

Είπε, επίσης, ότι δεν ευσταθεί το ότι η τ/κ πλευρά επιθυμεί να δοθεί η υπηκοότητα της ενωμένης Κύπρου σε όλους τους διαμένοντες στα κατεχόμενα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο Οζερσάι είπε ότι εάν δεν συγκληθεί διεθνής διάσκεψη τον Μάρτιο, τότε η διαδικασία θα λήξει χωρίς αποτέλεσμα, προσθέτοντας ότι γίνεται συζήτηση με την Τουρκία για σχέδιο Β', όμως ο κύριος στόχος είναι η λύση του Κυπριακού.

Ο Οζερσάι είπε, επίσης, ότι ο συνομιλητής της ε/κ πλευράς είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και όχι το Εθνικό Συμβούλιο, και κάλεσε τον Πρόεδρο Χριστόφια να επιδείξει ηγεσία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"