Glencore-Xstrata: Ψήνουν deal 80δις


Ένα τεράστιο deal που μπορεί να ανέλθει στα $80δις σχεδιάζουν η Glencore και η Xstrata σύμφωνα με δημοσιεύματα σε ξένα Μέσα Ενημέρωσης.
Πρόκειται ουσιαστικά για ένα κάθετο deal ανάμεσα στη μεγαλύτερη εταιρεία εμπορίας πρώτων υλών και μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες εξόρυξης θερμικού άνθρακα και χαλκού.

Η συμφωνία αναμένεται να ανακοινωθεί μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, εν αναμονή της δημοσιοποίησης των οικονομικών αποτελεσμάτων έτους της Xstrata, την Τρίτη, σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται οι Financial Times.
Η αγγλοελβετική Xstrata επιβεβαίωσε ότι την προσέγγισε η Glencore International και ότι βρίσκονται σε συζητήσεις σχετικά με το ενδεχόμενο συγχώνευσης. Ωστόσο υπογράμμισε ότι η επίτευξη της συμφωνίας δεν είναι καθόλου βέβαιη.
"Οι εταιρείες βρίσκονται πιο κοντά σε συμφωνία από οποτεδήποτε άλλοτε τα τελευταία πέντε χρόνια", δήλωσε γνώστης του θέματος στο πρακτορείο Bloomberg, προσθέτοντας όμως ότι τίποτα δεν είναι σίγουρο.
Ο επικεφαλής της Gloncore, κ. Ivan Glasenberg ασκεί πιέσεις για συμφωνία την τελευταία πενταετία αλλά ο ομόλογός του της Xstrata, κ. Mick Davies αντιστέκεται, υποστηρίζοντας ότι είναι δύσκολο να αξιολογήσει κανείς τη μεγαλύτερη εταιρεία εμπορίας.
Ωστόσο τον περασμένο Μάιο ο κολοσσός ολοκλήρωσε την αρχική δημόσια εγγραφή του ύψους 10 δισ. δολαρίων, ανοίγοντας το δρόμο στις συνομιλίες για συγχώνευση.
Ο κ. Glasenberg είχε δηλώσει στους FT πέρσι, ενόψει της δημόσιας εγγραφής της εταιρείας του, ότι μια συγχώνευση με την Xstrata θα είχε λογική από άποψη στρατηγικής.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"