Χριστόφιας: «Δεν θα δεχθούμε άνοιγμα κεφαλαίων για Τουρκία»

Απάντηση σε πληροφορίες για πρόταση Φούλε.-

Η Κύπρος δεν μπορεί να μετακινηθεί από τις θέσεις της και να δεχθεί να ανοίξουν κεφάλαια στη διαπραγματευτική διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, εφόσον η Τουρκία δεν υλοποιεί τις υποχρεώσεις της, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

Σε παρατήρηση ότι ο Επίτροπος για τη Διεύρυνση Στέφαν Φούλε εισηγείται το άνοιγμα οκτώ κεφαλαίων για την Τουρκία, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε: ''Αυτά νομίζω να είμαστε ψύχραιμοι, να τα δούμε κατά συγκεκριμένο τρόπο προτού αρχίσουμε τις επιθέσεις κατά του κ. Φούλε, διότι νομίζω ότι είμαστε μαστόροι σε αυτό και, επαναλαμβάνω, φτύνουμε πάνω μας''.

''Εμείς έχουμε τις θέσεις μας, είναι γνωστές οι θέσεις μας, τις υπερασπιζόμαστε, είμαστε σε επαφή με τον κ. Φούλε και εμείς και οι Ευρωβουλευτές μας, σε μια συντονισμένη προσπάθεια να γίνουν τα πράγματα όπως πρέπει να γίνουν και όπως έχει αναλάβει υποχρεώσεις και η ΕΕ, και το Συμβούλιο και η Επιτροπή, ακόμα και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο'', είπε.

Ερωτηθείς πώς θα γίνει αυτό, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι ''να γίνουν όπως πρέπει σημαίνει η Τουρκία, εφόσον δεν υλοποιεί τις υποχρεώσεις της, δεν μπορεί εμείς να μετακινηθούμε, να δεχθούμε να ανοίξουν κεφάλαια''.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"