Σήμερα επαφές με Αερογραμμές Λιβάνου για Κ.Α.


Σήμερα επαφές με Αερογραμμές Λιβάνου για Κ.Α.Λευκωσία: Το χρονοδιάγραμμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για αποχώρηση από τις Κυπριακές Αερογραμμές λήγει το μεσημέρι της προσεχούς Παρασκευής. Μέχρι τότε οι ενδιαφερόμενοι από τα μέλη του προσωπικού της εταιρείας θα πρέπει να κοινοποιήσουν το ενδιαφέρον τους στη Διεύθυνση της εταιρείας.
Ωστόσο, τις τελικές αποφάσεις για το ποιοι συγκεκριμένοι 490 υπάλληλοι, από σύνολο 1.030, θα πλεονάσουν, θα αποφασισθεί από τη Διεύθυνση και με βάση τις ανάγκες του εθνικού αερομεταφορέα και όχι μόνο με βάση την επιθυμία των ενδιαφερομένων. Η όλη διαδικασία εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της προσεχούς εβδομάδας.
 
Παράλληλα, προχωρούν και οι άλλες διεργασίες εφαρμογής του σχεδίου σωτηρίας των Κ.Α. που δεν έχουν άμεση σχέση με τους πλεονασμούς προσωπικού. Γι’ αυτό τον σκοπό φτάνουν στην  Κύπρο ξένοι εμπειρογνώμονες της Λουφτχάνσα οι οποίοι και θα βοηθήσουν στην όλη προσπάθεια με την τεχνογνωσία και τις εξειδικευμένες συμβουλές τους.
 
Ζεστό παραμένει και το ενδιαφέρον των ξένων  δυνητικών στρατηγικών επενδυτών για εξαγορά των Κ.Α. Τόσο η επενδυτική εταιρεία κινέζικων συμφερόντων Beijing Yi Xiang Da Investment Co Ltd όσο και οι Μεσανατολικές Αερογραμμές του Λιβάνου θα έχουν αυτές τις μέρες επαφές με τους Κύπριους ιθύνοντες. Συγκεκριμένα, σήμερα κιόλας φτάνει στην Κύπρο αντιπροσωπεία των Μεσανατολικών Αερογραμμών, ενώ αύριο, ενδεχομένως και μεθαύριο, επιστρέφει στην Κύπρο και η κινέζικη αντιπροσωπεία.
 
Παράλληλα, προχωρεί και η διαδικασία αποδέσμευσης τεσσάρων αεροσκαφών, τα δυο πρώτα θα επιστραφούν στην ιδιοκτήτρια εταιρεία στο τέλος του μήνα και τα άλλα δυο καταβάλλεται προσπάθεια να υπενοικιασθούν το ταχύτερο δυνατό. Ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί από διάφορες αεροπορικές εταιρείες και εξετάζεται.
 
Εξάλλου, το ΑΚΕΛ χαιρέτισε χθες τη συμφωνία που επιτεύχθηκε ανάμεσα στην Κυβέρνηση, το Δ. Συμβούλιο και τους εργαζόμενους στις Κυπριακές Αερογραμμές, αναφέροντας ότι στηρίζεται σε σωστή βάση. Σε δηλώσεις του στα γραφεία του ΑΚΕΛ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Κ.Ε. του κόμματος, Γιώργος Λουκαΐδης, ανέφερε ότι «η βάση και φιλοσοφία της συμφωνίας είναι σωστή, αφού μέσα από αυτή διασφαλίζεται το Ταμείο Προνοίας των εργαζομένων, η παραχώρηση αποζημιώσεων σε ύψος 50% των προηγούμενων σχεδίων αποζημιώσεων σε όσους εργαζόμενους απολυθούν και οι κλιμακωτές αντί των οριζόντιων αποκοπών στο μισθολόγιο, εξαιρουμένων των πιλότων».

Πρόσθεσε ότι διασφαλίζεται και η συνέχιση της λειτουργίας και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις διάσωσης του εθνικού αερομεταφορέα κατά τρόπο ώστε να εξυπηρετούνται τα εθνικά συμφέροντα, η οικονομία του τόπου, οι καταναλωτές και ασφαλώς οι εργαζόμενοι στις Κυπριακές Αερογραμμές. «Το θετικό αποτέλεσμα με την κατάληξη στο συγκεκριμένο περιεχόμενο της συμφωνίας, καταδεικνύει ότι όταν επικρατεί από όλες τις πλευρές εποικοδομητικό πνεύμα και διάθεση διαλόγου μπορούν να εξευρεθούν οι ορθότερες υπό τις περιστάσεις λύσεις», είπε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"