Λαγκάρντ: Η κρίση στην Κύπρο μπορεί να είναι μεταδοτική


Λαγκάρντ: Η κρίση στην Κύπρο μπορεί να είναι μεταδοτική
Νέα Υόρκη: Η ιστοσελίδα του περιοδικού Time ανήρτησε άρθρο για τις εξελίξεις στην Κύπρο, όπου προβάλλονται δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ η οποία προειδοποιεί ότι μία κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας θα μπορούσε να περικλείει κινδύνους μετάδοσής της.

«Η συμφωνία δεν μπορεί να είναι «τσιρότο». Είναι αλήθεια πως είναι πολλή μικρή η Κύπρος, στο μέγεθος μιας μικρής περιοχής της Γαλλίας. Ωστόσο, όσο κι αν για κάποιους είναι αμελητέα, είναι παρόλα αυτά σημαντική και πιθανόν πηγή έκθεσης για όλη την ευρωζώνη, εξαιτίας των δεσμών με διάφορα συστήματα».Το περιοδικό αναφέρει πως λόγω του τρόπου διασύνδεσης των τραπεζών στην ευρωπαϊκή ήπειρο, υπάρχουν κίνδυνοι μετάδοσης.
Η κ. Λαγκάρντ μιλά και για το κυπριακό χρηματοπιστωτικό σύστημα που μεγενθύθηκε, όπως είπε, υπέρμετρα.«Οι κυπριακές τράπεζες λειτουργούσαν σαν μοντέλο που δεν είναι πιθανόν βιώσιμο μακροπρόθεσμα», είπε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση χρειαζόταν μία βιώσιμη λύση με την κατάλληλη χρηματοδότηση».
Το περιοδικό γράφει ότι με την προβολή της Κύπρου ως παράδεισου για υπεράκτιους επενδυτές και με ελάχιστες ερωτήσεις για την προέλευση των πόρων συγκεντρώθηκε καταθέσεις σχεδόν 8 φορές το ΑΕΠ της χώρες. Αυτές οι καταθέσεις βρίσκονται σε κίνδυνο λόγω των στενών δεσμών με την Ελλάδα. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"