Δυο σενάρια διάσωσης την επόμενη μέρα του «Όχι»

Δυο σενάρια διάσωσης την επόμενη μέρα του «Όχι»Λευκωσία: Λύση μέσω των αποθεματικών συνταξιοδοτικών ταμείων και ταμείων προνοίας που συμποσούνται σε 3,5 δισ. ευρώ, αναζητεί η κυβέρνηση. Είναι ένα από τα σενάρια μετά την απόρριψη του κυβερνητικού νομοσχεδίου από τη Βουλή, που βρίσκονται στο τραπέζι. Η συμπλήρωση των €5,8 δισ. θα γίνει είτε μέσω πιθανής βοήθειας από τρίτη χώρα όπως η Ρωσία, αλλά και η επιβολή ενός μικρότερου τέλους κουρέματος επί των καταθέσεων.



Στο μεταξύ, είναι πάντα στο τραπέζι και η ελεγχόμενη χρεοκοπία των δύο μεγάλων τραπεζών, οι οποίες σήμερα στηρίζουν τη λειτουργία τους στη βοήθεια από την ΕΚΤ. Με το σχέδιο αυτό οι ασφαλισμένες καταθέσεις και τα εξυπηρετούμενα δάνεια θα μεταφερθούν σε δύο νέες τραπεζικές οντότητες και τα υπόλοιπα θα τεθούν υπό καθεστώς εκκαθάρισης. Σήμερα θα αποφασιστεί και το πότε θα ανοίξουν οι τράπεζες.  

Την ίδια ώρα, η Λευκωσία στρέφεται πλέον προς τη Μόσχα αναζητώντας χείρα βοηθείας.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης είχε χθες βράδυ 30λεπτη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε έτοιμος να ταξιδεύσει ακόμη και σήμερα για τη Μόσχα για να συναντήσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο κ. Πούτιν συμφώνησε σε μια συνάντηση, υπέδειξε ωστόσο την ανάγκη να υπάρξει προετοιμασία της, ενώ παρέπεμψε και στις σημερινές επαφές του Μιχάλη Σαρρή στη ρωσική πρωτεύουσα.

Παράλληλα, πληροφορίες φέρουν Ρώσους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται και στην Κύπρο, να παρεμβαίνουν ώστε οι δύο κυβερνήσεις να διαμορφώσουν φόρμουλα συνεργασίας. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"