Το χειρότερο σενάριο η καταψήφιση

Το χειρότερο σενάριο η καταψήφισηΛευκωσία: Το χειρότερο σενάριο αποτελεί για την Κύπρο η καταψήφιση του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει το κούρεμα των τραπεζικών καταθέσεων σύμφωνα με την ανάλυση της αμερικανικής τράπεζας Merrill Lynch. «Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος η Τρόικα να μην προσφέρει εναλλακτικό σχέδιο στην Κυπριακή πλευρά και στην περίπτωση αυτή η χώρα έρχεται αντιμέτωπη ακόμα και με έξοδο από την Ευρωζώνη γεγονός που θα προκαλούσε ισχυρούς κραδασμούς στην περιφέρεια της Ευρωζώνης», τονίζει ο αναλυτής της τράπεζας Αθανάσιος Βαμβακίδης.

Μετά από την έγκριση του νομοσχεδίου, συνεχίζει η ανάλυση, αποτελούν καίριας σημασίας ζήτημα οι εκροές των τραπεζικών καταθέσεων από τη χώρα.

Πληροφορίες της αμερικανικής τράπεζας κάνουν λόγο για εξέταση κινήτρων από την κυπριακή Κυβέρνηση έτσι ώστε να διατηρήσει τις καταθέσεις στις τράπεζες, προσφέροντας αποζημίωση υπό τη μορφή μετοχών καθώς και ομολόγων που σχετίζονται με τα έσοδα από το φυσικό αέριο.
 
Επιπρόσθετα η ανάλυση συμπεριλαμβάνει και τις εισηγήσεις της κυπριακής πλευράς σε σχέση με την εξαίρεση του κουρέματος για τους μικροκαταθέτες κάτω των €100 χιλιάδων.
 
Κατά την άποψή μας, τονίζει η Τράπεζα, η εκτίμηση της Τρόικα είναι ότι το κούρεμα των καταθέσεων είναι πολύ μικρό, έτσι ώστε να προκαλέσει φυγή των καταθέσεων στην Κύπρο. «Αναμένουμε, επίσης, η ΕΚΤ να καλύψει πλήρως τη ρευστότητα αποφεύγοντας τον πανικό όπως έγινε στην περίπτωση της Ελλάδας», σημειώνεται.
 
«Όπως προαναφέρθηκε, παρά τις ευρωπαϊκές διαβεβαιώσεις ότι η Ελλάδα αποτελούσε μια μοναδική περίπτωση, τώρα η Κύπρος μπαίνει στην ίδια θέση για τον λόγο αυτό είμαστε σε θέση να πιστεύουμε ότι το κούρεμα θα βρίσκεται πάντα στο τραπέζι από τώρα και στο εξής», τονίζεται. 

Η τιμωρία που επιβλήθηκε στην Κύπρο είναι επικίνδυνη και αντισυνταγματική, καταδεικνύει ο αναλυτής της Τράπεζας, καθώς οι καταθέσεις είναι πάντα και πλήρως προστατευμένες από την ΕΕ. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"