Άρον-άρον στη Ρωσία για τον τουρισμό

Άρον-άρον στη Ρωσία για τον τουρισμόΛευκωσία: Άρον-άρον και με διευρυμένες αντιπροσωπείες σπεύδουν σήμερα στη Μόσχα Κύπριοι ξενοδόχοι, η ηγεσία του ΚΟΤ, αλλά και άλλοι τουριστικοί επιχειρηματίες, σε μια προσπάθεια καθησυχασμού των Ρώσων οργανωτών ταξιδίων και αποτροπής της ακύρωσης προγραμμάτων ή και κρατήσεων για την Κύπρο το προσεχές καλοκαίρι. Η κυπριακή πλευρά εκμεταλλεύεται την υπό εξέλιξη μεγάλη τουριστική έκθεση της Μόσχας, προκειμένου να πείσει ή και να μεταπείσει τους Ρώσους εταίρους του τουρισμού εκεί και όπου χρειαστεί, να μην προβούν σε ενέργειες που θα πλήξουν τον εισερχόμενο από τη Ρωσία τουρισμό στον τόπο μας.

Τα περί κουρέματος καταθέσεων στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα επηρεάζουν άμεσα και καταλυτικά αρνητικά τον τουρισμό.

Ενδεικτικά μόνο σημειώνεται ότι πολλές τουριστικές μονάδες αυτή τη στιγμή στον τόπο μας τελούν υπό συντήρηση - ανακαίνιση με λεφτά Ρώσων οργανωτών ταξιδίων τα οποία καταβλήθηκαν ως προκαταβολή για τις κρατήσεις του προσεχούς καλοκαιριού, αφού οι Κύπριοι ξενοδόχοι, ούτως ή άλλως, αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας και δανειοδότησης από το εγχώριο τραπεζικό σύστημα.

Όπως ανέφερε στον «Φ» ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Χάρης Λοϊζίδης ερωτηθείς σχετικά, το συνολικό ποσό των ρωσικών λεφτών που εισέρρευσαν στα ταμεία των Κυπρίων ξενοδόχων την τελευταία περίοδο, είτε υπό τη μορφή προκαταβολών για τις κρατήσεις του καλοκαιριού είτε υπό τη μορφή «έναντι» για σκοπούς ανακαινίσεων -αναβαθμίσεων υπολογίζεται ότι αγγίζουν τα €100 εκατ.
 
Από δικής του πλευράς ο γενικός διευθυντής του ΚΟΤ Μάριος Χαννίδης ανέφερε στον «Φ» ότι αναχωρεί σήμερα το πρωί για τη ρωσική πρωτεύουσα, αν και δεν είχε προγραμματισμένη τη συμμετοχή του στην κυπριακή αντιπροσωπεία για την έκθεση της Μόσχας.

Ο κ. Χαννίδης χαρακτήρισε πολύ ανησυχητικές τις ενδείξεις και τις πληροφορίες που φτάνουν από τη Μόσχα. Πρέπει, πρόσθεσε, αμέσως να διασκεδασθούν οι ανησυχίες και να ανασκευασθούν οι εσφαλμένες εντυπώσεις

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"