Ενημερώνει το ΣΑ του ΟΗΕ ο Ντάουνερ


Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ, για να ενημερώσει προφορικά στη διάρκεια ανεπισήμων διαβουλεύσεων τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, αναφορικά με όσα έχουν γίνει στο πλαίσιο των όρων εντολής της αποστολής καλών υπηρεσιών.


Στην ίδια συνεδρίαση τα μέλη θα ενημερωθούν και από τις ειδική αντιπρόσωπο Λίζα Μπατενχάιμ, για θέματα της ειρηνευτικής δύναμης. Σήμερα θα γίνει συνάντηση του προέδρου του Σ.Α. με τις χώρες που συνεισφέρουν στρατεύματα στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Εν αναμονή της ενημέρωσης του ειδικού συμβούλου έχει καθυστερήσει η παρουσίαση από τη βρετανική αντιπροσωπεία του προσχεδίου ψηφίσματος για την ανανέωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, του οποίου η υιοθέτηση είναι προγραμματισμένη να λάβει χώρα στις 28 Ιανουαρίου.

Στη διάρκειας της παραμονής του ο κ. Ντάουνερ θα έχει συναντήσεις με άλλους αξιωματούχους της Γραμματείας και μέλη της ομάδας του που βρίσκονται στη Νέα Υόρκη, ενώ για την Πέμπτη έχει προγραμματίσει συναντήσεις με τους μονίμους αντιπροσώπους της Ελλάδας, της Κύπρου και της Τουρκίας, καθώς και τον εκπρόσωπο των Τουρκοκυπρίων.

Από την ημέρα που αναχώρησε από την Κύπρο ο κ. Ντάουνερ, δεν υπάρχει κάποια ένδειξη από μέρους της Γραμματείας του ΟΗΕ για το πώς θα κινηθεί η ενημέρωση. Ωστόσο καλά ενημερωμένη πηγή ανέφερε ότι οι προσπάθειες του διεθνούς οργανισμού για να λυθεί η εμπλοκή στο κείμενο του κοινού ανακοινωθέντος δεν έχουν σταματήσει. Η ίδια πηγή διευκρίνισε ότι σ` αυτές δεν έχει άμεση εμπλοκή ο κ. Ντάουνερ. Συμπλήρωσαν ακόμη πως το θέμα της συμφωνίας σ` ένα σύντομο κείμενο το έχει ουσιαστικά απορρίψει η τουρκοκυπριακή πλευρά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"