Αύριο νέα συνάντηση Χριστόφια-Ερογλου

Για λύση μέχρι τον Ιούνιο μιλά ο τ/κ ηγέτης

Αύριο είναι προγραμματισμένη νέα συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Ερογλου στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών. Η συνάντηση έχει οριστεί για τις δέκα το πρωί.

Στην  προηγούμενη συνάντησή τους πριν τις γιορτές, στις 19 Δεκεμβρίου, είχαν συζητήσει θέματα ΕΕ και όπως είχε αναφέρει η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο Λίζα Μπάτενχαϊμ, ''οι δύο ηγέτες ξεκαθάρισαν τις θέσεις τους στο κεφάλαιο της ΕΕ με ειλικρίνεια''.

Λύση μέχρι τον Ιούνιο θέλει ο Ερογλου
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Ερογλου, σε αποκλειστικές δηλώσεις στον αρχισυντάκτη της τ/κ εφημερίδας ''Κίπρις'' Ρεσάτ Ακαρ, είπε ότι στόχος για επίλυση του Κυπριακού είναι ο μήνας Ιούνιος, αν όμως η θέση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ είναι ότι δεν θα επιτευχθεί συμφωνία, τότε το ψευδοκράτος επιβάλλεται να χαράξει την πορεία του, συμπληρώνοντας τα κενά στο ''σύνταγμα'', στον εσωτερικό κανονισμό της ψευδοβουλής και στη ''δημοκρατία''.

Σε ερώτηση κατά πόσο είναι δυνατόν το ψευδοκράτος να μετονομαστεί σε ''τ/κ κράτος'', όπως αναφέρεται και στον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας, ο κ. Ερογλου απάντησε καταφατικά, προσθέτοντας ότι η νέα ονομασία μπορεί να είναι ''τουρκικό κράτος βόρειας Κύπρου'' ή ''τ/κ κράτος''.

Υπενθύμισε ότι με το όνομα αυτό αναφέρονταν στο ψευδοκράτος στο σχέδιο Ανάν και με το όνομα αυτό συμμετέχει στον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας.

Ο κ. Ερογλου αναφέρθηκε και στις συνομιλίες και είπε ότι συζητήθηκε το περιουσιακό και το εδαφικό, προσθέτοντας ότι για το εδαφικό υποβλήθηκαν απόψεις και κριτήρια.

Πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας απαιτεί έδαφος για εγκατάσταση 100.000 ανθρώπων, οι δε υπόλοιπες 75.000 ή θα επιστρέψουν και θα τους επιστραφεί η περιουσία τους ή θα αποζημιωθούν ή θα ανταλλαγεί η περιουσία τους.

Είπε, επίσης, ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας ζητά τη Μόρφου και την Καρπασία και φέρεται να του δήλωσε ότι, αν δεν επιστραφεί η Μόρφου, περιττεύουν οι συνομιλίες.

Ο Τ/κ ηγέτης, στα αιτήματα του Προέδρου Χριστόφια, απάντησε ως εξής: ''Ακόμη δεν ήλθε το πλήρωμα του χρόνου για συζήτηση του χάρτη και για το λόγο αυτό δεν το συζητώ μαζί σου''.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"