Στήριξη από Κυπρίους του εξωτερικού

Στήριξη από Κυπρίους του εξωτερικούΛευκωσία: Διατεθειμένοι να στηρίξουν οικονομικά, αλλά και με άλλους τρόπους την Κύπρο είναι εκατομμυριούχοι Κύπριοι που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό, καθώς επίσης και η παροικία στην Αγγλία. Αυτό δηλώνει στον «Φ» ο γνωστός Κύπριος επιχειρηματίας, Τώνη Γερολέμου, που δραστηριοποιείται στη Βρετανία. Την ίδια ώρα, διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν την Κύπρο δίνουν αξιωματούχοι μεγάλων ξένων ομίλων που δραστηριοποιούνται στο νησί.

Ο κ. Γερολέμου, σημειώνει ότι πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία η χρεοκοπία της Κύπρου και ότι ο ίδιος είναι διατεθειμένος να στηρίξει με όποιο τρόπο μπορεί, ακόμη και οικονομικά, νεαρούς να δημιουργήσουν νέες εταιρείες που θα αναπτύσσουν προϊόντα υψηλής τεχνολογίας. «Οτιδήποτε χρειαστεί θα βοηθήσουμε, προκειμένου να στηριχθεί η χώρα για να ξεκινήσει πάλι. Πρέπει να σταματήσει η φωτιά τώρα και μετά να φυτέψουμε δέντρα», δήλωσε ο Κύπριος εκατομμυριούχος.
Ο κ. Γερολέμου δήλωσε ότι είναι σε συνεχή επαφή με τον επιχειρηματικό κόσμο στην Κύπρο και καταθέτουν διάφορες απόψεις, οι οποίες μεταβιβάζονται και στην Κυβέρνηση στο πώς μπορεί να στηριχθεί η οικονομία. «Πρέπει να σκεφτούμε και το μετά, που θα υποφέρει πολύ η οικονομία. Έχει πολλά πράγματα που μπορούμε να προσφέρουμε. Δεν είναι μόνο λεφτά για τα €5,8 δισ. Μπορούμε να προσφέρουμε πείρα και να αφιερώσουμε χρόνο για να δούμε πώς θα μπορέσει να κερδίζει ο κόσμος τα προς το ζην», συνέχισε ο κ. Γερολέμου.
 
Εκτιμά επίσης ότι προς αυτή την κατεύθυνση θα είναι περισσότερο η στήριξη από τους Κύπριους του εξωτερικού, παρά η άμεση παραχώρηση χρημάτων. Ο γνωστός Κύπριος επιχειρηματίας Τώνη Γερολέμου, πιστεύει ότι τα λεφτά που χρειάζονται άμεσα θα προέλθουν από αυτά που είναι ήδη στην Κύπρο και όχι από το εξωτερικό, λόγω του σύντομου διαστήματος που θα πρέπει να επιτευχθεί συμφωνία με την Τρόικα. «Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν και άλλοι Κύπριοι του εξωτερικού που είναι διατεθειμένοι να συνεισφέρουν, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει χρόνος, διότι είναι μόνο δύο μέρες», δήλωσε και πρόσθεσε ότι η Κυβέρνηση θα έπρεπε να αποταθεί σε όλους τους επιχειρηματίες και να ζητήσει στήριξη πριν 9 με 10 μήνες και όχι στο παρά πέντε.
 
 Ο γνωστός επιχειρηματίας, δήλωσε ότι χθες βράδυ και η παροικία στην Αγγλία θα εξέταζε τρόπους στήριξης της Κύπρου και ότι οι Κύπριοι στο Λονδίνο και στο εξωτερικό γενικότερα, είναι πολύ απογοητευμένοι με τη στάση της ΕΕ. «Θυμούνται ότι η Κύπρος βοήθησε τις άλλες τρεις χώρες που χρειάστηκαν οικονομική βοήθεια και τώρα μας ξέχασαν όλοι», συμπλήρωσε, σημειώνοντας ότι είναι αναστατωμένοι και συγχυσμένοι, διότι έγιναν όλα ραγδαία.         

Ο διευθύνων σύμβουλος, της VTT Vasiliko, Γιώργος Παπαναστασίου, δήλωσε στον «Φ» ότι παρακολουθούν με ιδιαίτερη αγωνία τα όσα διαδραματίζονται αυτή τη στιγμή στην Κύπρο. «Εκ μέρους της μητρικής μας εταιρείας VTTI, θέλω να διαβιβάσω τη συμπαράσταση μας στην Κυπριακή Κυβέρνηση και να διαβεβαιώσω, ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την οικονομία της Κύπρου», δήλωσε.
 
Διαβεβαίωσε επίσης, ότι το Τερματικό Αποθήκευσης Πετρελαιοειδών, που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Βασιλικό θα ολοκληρωθεί και θα ενισχυθεί με πρόσθετες επενδύσεις στους επόμενους μήνες. «Η επένδυση αυτή ανέρχεται στα €300 εκατ., που αποτελεί περίπου το 1,7% του ΑΕΠ της Κύπρου», συμπλήρωσε.
 
«Το Τερματικό μας θα καταστήσει την Κύπρο κέντρο εμπορίας πετρελαιοειδών και θα αποφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη για την Κύπρο με τη λειτουργία του τον Μάιο του 2014. Επιπρόσθετα, μια επένδυση αυτού του μεγέθους θα ενισχύσει τη διεθνή εμπιστοσύνη για ξένες επενδύσεις και εμπορικές δραστηριότητες, σε μια περίοδο που η Κύπρος το έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ», συμπλήρωσε.

Ο ιδρυτής και ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Banc De Binary, της ταχύτερα αναπτυσσόμενης εταιρείας στην αγορά δυαδικών συμβολαίων δικαιωμάτων προαίρεσης (binary options), Oren Laurent, διαβεβαίωσε ότι η χώρα μας αποτελεί την πρώτη και μοναδική επιλογή για την έδρα της εταιρείας σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή. «Σε αυτή την ταραχώδη περίοδο επιλέγουμε να στηρίξουμε την Κύπρο και τις προσπάθειες της για οικονομική σταθερότητα και μεταρρύθμιση», δήλωσε ο κ. Laurent.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"