Δεν κινδυνεύουν οι καταθέσεις στα υποκαταστήματα της Λαϊκής στην Ελλάδα


Δεν κινδυνεύουν οι καταθέσεις στα υποκαταστήματα της Λαϊκής στην Ελλάδα
Αθήνα: Διαψεύδουν ανώτατες πηγές του ελληνικού Υπουργείου Οικονομικών δημοσιεύματα και πληροφορίες που αναφέρουν πως θα μπορούσαν από ενδεχόμενη διάσπαση της Λαϊκής Τράπεζας να κινδυνέψουν οι καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ της Cyprus Popular Bank στην Ελλάδα.
   
Πληροφορίες ανάφεραν πως αν η Cyprus Popular Bank δεν εξαιρεθεί από τη διάσπαση της Λαϊκής Τράπεζας θα γίνει δυσχερής η απορρόφηση των υποκαταστημάτων από ελληνικές τράπεζες καθώς περί τα 13 δισ. ευρώ καταθέσεων της Λαϊκής θα μεταφερθούν στην «κακή» τράπεζα, όπου θα συμψηφιστούν με τα «κακά» δάνεια και όταν τελειώσει η διαδικασία εκκαθάρισης, οι δικαιούχοι τους θα πάρουν ένα μέρος πίσω. 
 
Το in.gr απευθύνθηκε σε ανώτατο στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών το οποίο διέψευσε τα σενάρια αυτά. «Δεν ισχύουν», απήντησε κατηγορηματικά και παρέπεμψε σε δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα σύμφωνα με τις οποίες δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος για τους Έλληνες καταθέτες, είτε έχουν τα χρήματά τους σε κυπριακές είτε σε ελληνικές τράπεζες, είτε σε οποιαδήποτε άλλη τράπεζα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραξικόπημα στην Ταϊλάνδη

Μπάιντεν: Παίχτης-κλειδί η Κύπρος στην Αν. Μεσόγειο

Περιφερειακός ηγέτης η Κύπρος με τη λύση