Το ΝΑΤΟ προσβλέπει σε σύντομη λύση του Κυπριακού

«Τα σχέδια που υπάρχουν είναι πολύ κοντά  σ΄ αυτό μπορούν να αποδεχθούν και οι δύο πλευρές» λέγει ο Ρασμούσεν.

Αθήνα: Ο γγ του ΝΑΤΟ Αντερς Φον Ράσμουσεν κάλεσε όλες τις πλευρές στο Κυπριακό να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για σύντομη λύση του προβλήματος υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, προσθέτοντας ότι «τα σχέδια που υπάρχουν είναι πολύ κοντά  σ΄ αυτό που φαίνεται να μπορούν να αποδεχθούν και οι δύο πλευρές». 

Αναφερόμενος στο Κυπριακό κατά την ομιλία του στην ημερίδα του ΕΛΙΑΜΕΠ, με θέμα «Ελλάδα και ΝΑΤΟ: παρόν και μέλλον» στο Μέγαρο Μουσικής, ο γγ του ΝΑΤΟ ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα, με αφορμή την συμπλήρωση 60 ετών από την ένταξη της Ελλάδας στη βορειατλαντική συμμαχία, μίλησε για τις δυσκολίες που προκαλεί η μη λύση στις σχέσεις ΕΕ και ΝΑΤΟ. Οπως είπε ο κ. Ράσμουσεν, απαντώντας σε ερώτημα για το Κυπριακό, η μη διευθέτηση του προβλήματος προκαλεί ανησυχία και έχει αρνητικές συνέπειες όχι μόνον για την Κύπρο και τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, αλλά και στις σχέσεις μεταξύ ΝΑΤΟ και ΕΕ. 

Στην ομιλία του ο Ελληνας Υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Δήμας σημείωσε ότι «η Ελλάδα από τα μέσα του 70’ αντιμετωπίζει μόνιμη απειλή από έναν από τους συμμάχους της, την Τουρκία. Η σιωπή του ΝΑΤΟ για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ήταν εκκωφαντική. Η συστηματική αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας από την Τουρκία είναι και αντιμετωπίζεται από τον ελληνικό λαό, ως πραγματική και άμεση απειλή». 

Οπως υπογράμμισε ο κ. Δήμας, «υπό το πρίσμα αυτό η συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ δεν έχει κατορθώσει να απαντήσει στη σημαντική αυτή απειλή».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"