Ελλάδα: Συνεχίζεται στην Αθήνα το μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων


Στοχοποιούνται και συγγενείς πολιτικών .-
Συνεχίστηκε τις πρωινές ώρες της Κυριακής το μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων στην Αθήνα, με στόχο γραφεία πολιτικών κομμάτων, τράπεζες, πολιτικά πρόσωπα και συγγενείς τους. 
 
Συγκεκριμένα στη 1:20πμ,  στο Βύρωνα, σε υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας, έγινε εμπρησμός σε μηχάνημα ανάληψης το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς, στις 1:30πμ,  επίσης στο Βύρωνα, σημειώθηκε εμπρησμός σε υποκατάστημα της PROTON BANK σε μηχάνημα αναλήψεων το οποίο πήρε φωτιά και έσπασε η τζαμαρία της τράπεζας. Την ίδια ώρα στο Μενίδι, τοποθετήθηκαν γκαζάκια σε υποκατάστημα της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα ζημιές στη τζαμαρία του καταστήματος.  Στις 02:55, στη Δάφνη, τοποθετήθηκε εμπρηστικός μηχανισμός στα γραφεία της ΝΔ με υλικές ζημιές στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου.
 
Στις 03:10 έγινε επίθεση με γκαζάκια και εύφλεκτο υλικό σε ΑΤΜ της Αγροτικής Τράπεζας στα Κάτω Πατήσια με επίσης μικρές υλικές ζημιές. Στις 03:50 επίθεση πραγματοποιήθηκε σε ΑΤΜ του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στη Νέα Σμύρνη.
 
Τέλος το βράδυ του Σαββάτου σημειώθηκε εμπρηστική επίθεση και στο σπίτι του αδελφού του Έλληνα κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου, όταν άγνωστοι έσπασαν με βαριοπούλα την είσοδο τριώροφου κτιρίου όπου στεγάζεται και το τεχνικό γραφείο του κυρίου Κεδίκογλου, ο οποίος ήταν στο σπίτι μαζί με τη σύζυγο του και το τρίχρονο παιδί τους. Στη συνέχεια οι δράστες πέταξαν στο εσωτερικό βόμβα μολότοφ με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά, προκαλώντας ωστόσο μικρές υλικές ζημιές.
 
Σε ανακοίνωσή του ο Σ. Κεδίκογλου διεμήνυσε ότι η «δημοκρατία δεν τρομοκρατείται» και πρόσθεσε ότι «στοχοποιώντας συγγενείς και μικρά παιδιά, το μόνο που πετυχαίνουν οι θιασώτες της βίας είναι να δυναμώνουν τη θέλησή μας. Το σύνολο του πολιτικού κόσμου πρέπει να καταδικάσει απερίφραστα και χωρίς εξαιρέσεις την απόπειρα διάχυσης του τρόμου στην κοινωνία μας».
 
Ο νέος γύρος εμπρηστικών επιθέσεων τα ξημερώματα της Κυριακής, καθώς και η επίθεση στο σπίτι του αδερφού του κ. Κεδίκογλου, προκάλεσε νέο γύρο πολιτικής αντιπαράθεσης, με ανακοινώσεις από όλα τα κόμματα, τα οποία με ανακοινώσεις τους καταδικάζουν τις επιθέσεις.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"