Η Μαρκουλλή στη Νορβηγία για τους υδρογονάνθρακες

Η συνεργασία στους τομείς υδρογονανθράκων, διμερή θέματα, το Κυπριακό, η ανασκόπηση των εξελίξεων στη Νότια Γειτονία και η κρίση στην ευρωζώνη, βρίσκονται στο επίκεντρο της επίσκεψης εργασίας της Υπουργού Εξωτερικών Ερατώς Κοζάκου Μαρκουλλή σήμερα Δευτέρα στη Νορβηγία.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η επίσκεψη πραγματοποιείται κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργού Εξωτερικών Jonas Gahr Stοre. 

Η Υπουργός Εξωτερικών θα παρακαθήσει σε γεύμα εργασίας που θα παραθέσει προς τιμήν της ο Νορβηγός ομόλογός της, στο πλαίσιο του οποίου θα συζητηθούν πρακτικοί τρόποι ενίσχυσης των διμερών σχέσεων και θα γίνει ενδελεχής ενημέρωση για το Κυπριακό και τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ. 

Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλαμβάνει συναντήσεις με τον Υφυπουργό Πετρελαίου και Βιομηχανίας της Νορβηγίας Per Rune Henriksen, τον Αναπληρωτή Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων Svein Roald Hansen και τον Διευθυντή του Ινστιτούτου Έρευνας PRIO (Peace Research Institute) Kristian B. Harpviken. 

H Υπουργός Εξωτερικών θα δώσει επίσης διάλεξη στο PRIO με θέμα ''Cyprus: A common country – a common future for all Cypriots'' και θα παραθέσει συνέντευξη σε νορβηγικά μέσα ενημέρωσης. 

Στην Κύπρο επιστρέφει την Τρίτη το πρωί.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"