Σήμερα αρχίζει Ποινική Έρευνα για βιασμό στις Κ. Φυλακές

Ανακριτές της Αστυνομίας μεταβαίνουν σήμερα στις Κεντρικές Φυλακές για να διερευνήσουν τις καταγγελίες 20χρονου κατάδικου για βιασμό του εντός του σωφρονιστικού ιδρύματος. 

Επίσης σήμερα  λαμβάνονται και αποφάσεις για πειθαρχική έρευνα σχετικά με το θέμα που έχει ανακύψει από τις καταγγελίες.  

Οι διαστάσεις που έχει προσλάβει η Υπόθεση, ώθησαν τον Γενικό Εισαγγελέα να παρέμβει και να ζητήσει την έναρξη Ποινικής Ερευνας από την Αστυνομία. 

Παράλληλα, ο κύριος Κληρίδης έδωσε οδηγίες για διερεύνηση του ενδεχομένου άσκησης πειθαρχικής έρευνας, να τεθούν σε διαθεσιμότητα δεσμοφύλακες αν κριθεί σκόπιμο , και μετακίνηση του νεαρού κατάδικου σε άλλο χώρο από εκείνον όπου κρατείται τώρα. 

Ο Γενικός Εισαγγελέας δήλωσε ότι  «δεν μπορεί να αιωρείται αυτό το θέμα. Πρέπει να διαλευκανθεί . Δεν μπορεί να μην διερευνηθεί και πρέπει να διερευνηθεί με ορθές διαδικασίες και όχι μόνο μέσω της Επιτρόπου Διοικήσεως. Με Εκθέσεις δεν τελειώνει το θέμα», είπε ο Πέτρος Κληρίδης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φυλακισμένος για τον οποίο διερευνάται η καταγγελία για βιασμό από άλλον φυλακισμένο, είναι 20 χρονών. 

Ο αναπληρωτής διευθυντής Φυλακών Γιώργος Τρυφωνίδης, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι προ δύο περίπου μηνών, όταν πληροφορίες περί βιασμού προσώπου εντός φυλακών είδαν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας, αξιωματικός του Σωφρονιστικού ιδρύματος έλαβε κατάθεση από τον εικοσάχρονο. 
Σύμφωνα με τον κ. Τρυφωνίδη ο νεαρός στην κατάθεση του: 

Αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έπεσε θύμα βιασμού. Αρνήθηκε να εξεταστεί από τον ιατρό των κεντρικών Φυλακών. Επεσήμανε στον αξιωματικό ότι η έρευνα που διενεργείται ενδέχεται να τον εκθέσει και να τον διασύρει. 

Ο κύριος Τρυφωνίδης επιβεβαίωσε ότι τότε είχε ληφθεί κατάθεση και από το πρόσωπο που παρουσιάζεται από τα δημοσιεύματα ως ο βιαστής, ο οποίος αρνείται κάθε ανάμιξη στην υπόθεση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"