Το 56% θέλει να πουληθούν οι κρατικές τράπεζες

Η πλειοψηφία των Σλοβένων θεωρεί ότι οι τράπεζες κρατικής ιδιοκτησίας πρέπει να πουληθούν, ακόμη και με συμβολικό τίμημα, αντί να ανακεφαλαιοποιηθούν με κρατικούς πόρους σε βάρος των φορολογούμενων, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε από την εφημερίδα "Ντέλο" της Λιουμπλιάνας.

Συγκεκριμένα, το 56% των ερωτηθέντων συμφωνεί με την πώληση των τραπεζών "Νόβα Λιουμπλιάνσκα Μπάνκα", "Νόβα Κρέντιτνα Μπάνκα Μάριμπορ" και "Αμπανκ" έστω και με συμβολικό τίμημα του ενός ευρώ.

Επιπρόσθετα, το 22% των Σλοβένων εκτιμά ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών είναι καλύτερο και το ίδιο ποσοστό (22%) πιστεύει ότι για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα πρέπει να ζητηθούν πόροι από τα ευρωπαϊκά ταμεία για τη σταθεροποίηση του ευρώ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας.

Τέλος, σύμφωνα με τα στοιχεία των "stress test" την περασμένη εβδομάδα, οι σλοβενικές τράπεζες θα χρειαστούν οικονομική βοήθεια περίπου 4,8 δισ. ευρώ, όμως το κράτος από μόνο του θα ανακεφαλαιοποιήσει τις τρεις μεγαλύτερες με πάνω από 3 δισ. ευρώ. Στις τρεις τράπεζες έχουν συσσωρευθεί επισφαλή δάνεια που αγγίζουν το 1/5 του εθνικού ΑΕΠ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"