Τράπεζα Κύπρου: 1,940,000,000 οι ζημιές


Στο €1,94 δισ. ευρώ αυξήθηκαν οι ζημιές της Τράπεζας Κύπρου για το εννιάμηνο του 2013, αντανακλώντας τη συνεχιζόμενη συρρίκνωση της οικονομίας.
Ειδικότερα, με βάση τα οικονομικά αποτελέσματα για το εννιάμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, η Τράπεζα κατέγραψε ζημιές €1.947 εκατομμύρια (€1,8 δισ. στις 30 Ιουνίου), κάτι που αποδίδεται κυρίως στη νέα αύξηση του δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων στο 48% του συνόλου του δανειακού χαρτοφυλακίου της Τράπεζας, από 36% που ήταν στις 30 Ιουνίου.
Παράλληλα, ο δείκτης των κύριων βασικών ιδίων κεφαλαίων και ο συνολικός δείκτης της κεφαλαιακής επάρκειας, υποχώρησε στο 10,2% και 10,5% αντίστοιχα, σε σύγκριση με 10,5% και 10,7% αντίστοιχα που ήταν στις 30 Ιουνίου του τρέχοντος έτους, μια επιδείνωση που αποδίδεται κυρίως στο μη επαναλαμβανόμενο κόστος για το Σχέδιο Εθελούσια Εξόδου (€98 εκ.).
Σε δήλωσή του, ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της Τράπεζας Τζον Πάτρικ Χούρικαν επανέλαβε ότι "η συνεχιζόμενη επιδείνωση στο δανειακό χαρτοφυλάκιο και οι ανάγκες για επιπρόσθετες προβλέψεις κατά το τρίτο τρίμηνο του 2013 επέφεραν επιπλέον ζημιές".
"Προτεραιότητά μας παραμένει η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των επενδυτών και των πελατών", είπε και πρόσθεσε: "Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από την επικέντρωσή μας στην ανακοπή της επιδείνωσης της ποιότητας του ενεργητικού, στην πρόοδο αναφορικά με την πώληση μη-βασικών περιουσιακών στοιχείων και στη διατήρηση της κεφαλαιακής επάρκειας ώστε να ανοικοδομήσουμε μια ισχυρή βάση για την ασφαλή επιστροφή των καταθετών στην Τράπεζα".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"