Πρωτοφανής πρόσληψη συμβούλου υπουργού

Πρωτοφανής πρόσληψη συμβούλου υπουργούΛευκωσία: Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία σε σχέση με τις προσλήψεις συνεργατών και συμβούλων που γίνονται στο Προεδρικό και στα υπουργικά γραφεία, με πολιτικούς διορισμούς. Προσλήψεις, που χαρακτηρίζονται ως «απόρρητες» προκειμένου να εξαιρεθούν από την εφαρμογή της νομοθεσίας περί δημόσιων συμβάσεων, δίνοντας έτσι το δικαίωμα στον κάθε υπουργό ή στα κόμματα από τα οποία προέρχονται, να προσλάβουν πρόσωπα της αρεσκείας τους και δη κομματικούς με συνοπτικές και αδιαφανείς διαδικασίες.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η περίπτωση δεύτερης πρόσληψης με συμβόλαιο στο γραφείο της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτας Αιμιλιανίδου, όπου παρατηρήθηκε το εξής πρωτοφανές: Για να τοποθετηθεί συγκεκριμένο πρόσωπο στο γραφείο της κ. Αιμιλιανίδου, χρειάστηκε η διαβούλευση δυο υπουργών και στη συνέχεια, απόφαση Υπουργικού Συμβουλίου με βάση την οποία, το Υπουργείο Εργασίας θα αγοράζει τις υπηρεσίες της υπαλλήλου από τον ΚΟΤ όπου εργάζεται με το καθεστώς της έκτακτης αορίστου χρόνου, με αύξηση των μηνιαίων απολαβών της κατά €500!

Ειδικότερα, η θέση αφορά μίσθωση υπηρεσιών για εκτέλεση καθηκόντων συμβούλου επικοινωνίας στο γραφείο της υπουργού Εργασίας Ζέτας Αιμιλιανίδου με σκοπό να συμβάλει στην προβολή του έργου της κυβέρνησης.

Στη σχετική πρόταση που η κ. Αιμιλιανίδου έθεσε ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου προς έγκριση, με ημερομηνία 7/5/2013 (βλέπε φωτοτυπία) αναφέρει τα εξής επί λέξει: «Ύστερα από συνεννόηση με τον ΚΟΤ και τον αρμόδιο Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, συμφωνήθηκε όπως αγοραστούν οι υπηρεσίες της κ. ΧΧΧΧΧ (σ.σ. κατονομάζεται) Λειτουργού Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων, που είναι έκτακτη αορίστου χρόνου, για την εκτέλεση καθηκόντων Συμβούλου Επικοινωνίας. Ο μισθός της ΧΧΧΧΧ στον ΚΟΤ ανέρχεται σε €18.400 περίπου (Κλ. Α2). Έχει συµφωνηθεί, επίσης, όπως γίνει διευθέτηση, το ποσό που αντιστοιχεί στον µισθό της κ. ΧΧΧΧΧ να καταβάλλεται στον ΚΟΤ. Επιπρόσθετα, επειδή η εν λόγω λειτουργός αναµένεται ότι θα απασχολείται καθηµερινά πολύ πέραν του κανονικού ωραρίου, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων εισηγείται την καταβολή στην εν λόγω υπάλληλο κατ’ αποκοπή ποσό, ύψους €500 τον µήνα για την εν λόγω απασχόληση. Η συνολική υπολογιζόµενη ετήσια δαπάνη ανέρχεται στις €24.400». 

Όπως αναφέρει στην πρότασή της προς το Υπουργικό Συμβούλιο η κ. Αιμιλιανίδου, η κάλυψη της δαπάνης του μισθού τής εν λόγω υπαλλήλου για το έτος 2013, θα καλυφθεί από εξοικονομήσεις που θα γίνουν από άλλα κονδύλια του Υπουργείου Εργασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο γραφείο της υπουργού Εργασίας προσλήφθηκε και δεύτερο πρόσωπο κατά τον ίδιο τρόπο. Δηλαδή, χωρίς προκήρυξη της θέσης και με συμβόλαιο που προβλέπει περίπου €2.000 καθαρές μηνιαίες απολαβές. Το εν λόγω πρόσωπο είναι στέλεχος της νεολαίας του ΔΗΣΥ και θα ασκεί καθήκοντα επιστημονικού συμβούλου
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"