Αλλάζουν οι κεφαλές της Εισαγγελίας

Αλλάζουν οι κεφαλές της ΕισαγγελίαςΛευκωσία: Καθοριστικό σε πρόσωπα αλλά και πολιτικές θα είναι το επόμενο διάστημα για τη Νομική Υπηρεσία, αφού αλλάζουν οι δύο επικεφαλής της, με τους μνηστήρες να είναι πολλοί.

Την 1η Ιουλίου αφυπηρετεί ο βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, Άκης Παπασάββας, ενώ όσον αφορά στον Γενικό Εισαγγελέα, το τοπίο είναι ακόμη θολό. Ο Πέτρος Κληρίδης αφυπηρετεί την 1η Ιανουαρίου 2014, ωστόσο πληροφορίες  αναφέρουν ότι έκανε και κάνει σκέψεις για πρόωρη αφυπηρέτηση.

Μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει καμιά οριστική απόφαση, σύμφωνα όμως με άτομο στην Εισαγγελία, δεν αποκλείεται να αφυπηρετήσει περί τα μέσα Νοεμβρίου.

Πολλά θα εξαρτηθούν από την κατάσταση της οικονομίας, αφού χειρίστηκε όλες τις νομικές πτυχές του Μνημονίου και θεωρείται απαραίτητος στο διάστημα αυτό από την Κυβέρνηση. 

Όσον αφορά στα νέα πρόσωπα που θα εισέλθουν στη Νομική Υπηρεσία, θα πρέπει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στην αποκλειστική ευθύνη του οποίου είναι ο διορισμός, να βρει άτομα που εκτός από άριστοι νομικοί να έχουν καλή συνεργασία μεταξύ τους. Κι αυτό γιατί τον τελευταίο χρόνο στη Νομική Υπηρεσία το κλίμα μεταξύ του κ. Κληρίδη και του κ. Παπασάββα δεν ήταν το καλύτερο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν διάφορες διαφωνίες.

Αποκορύφωμα ήταν η διαφωνία του κ. Παπασάββα με την απόφαση του κ. Κληρίδη να προχωρήσει στη δίωξη των δύο υπουργών για την υπόθεση του Μαρί, διαφωνία που εξέφρασε και δημόσια καθώς και η κάθετη αντιπαράθεση με την αφαίρεση από το κατηγορητήριο του συνταγματάρχη Γιώργου Γεωργιάδη.

Παλαιότερα, υπήρχε η «κόντρα» του κ. Παπασάββα με τον Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, Σάββα Μάτσα, από την οποία ο κ. Κληρίδης κράτησε αποστάσεις.

Για τη θέση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα είχε ακουστεί το όνομα του πρώην βουλευτή του ΕΥΡΩΚΟ, Ρίκκου Ερωτοκρίτου, ενώ για τη θέση του Γενικού Εισαγγελέα, ακούγονται διάφορα ονόματα νομικών με ευρυμάθεια και εκτός πολιτικής ζωής.

Θεωρείται σίγουρο ότι πριν αποφασίσει ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης για την πλήρωση των θέσεων όταν κενωθούν, θα διαβουλευτεί με τους συνεργάτες του αλλά και τον υπουργό Δικαιοσύνης, ώστε να τοποθετηθούν οι καταλληλότεροι στο νευραλγικό πόστο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"