Χείρα βοηθείας ύψους €100 εκατ.

Χείρα βοηθείας ύψους €100 εκατ.
Λευκωσία: Ένεση €100 εκατ. από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων προς την κυπριακή οικονομία. Με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου της ΕΤΕπ, Βέρνερ Χόιερ, υπογράφτηκε σύμβαση χρηματοδότησης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και της Κυπριακής Δημοκρατίας κατά την οποία θα διοχετευτούν συνολικά €100 εκατομμύρια στην αγορά.

Επιπρόσθετα η ΕΤΕπ βρίσκεται σε συνεχείς διαπραγματεύσεις με την κυπριακή πλευρά καθώς σχεδιάζει να προβεί φέτος σε επιπλέον χρηματοδοτήσεις πέραν των €100 εκατ. που έχει ήδη συμφωνηθεί.

Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΕΤΕπ κατά τη διάρκεια της τελετής υπογραφής ύψους €100 εκατ., προγραμματίζει χρηματοδότηση ύψους €50 εκατ. για το δίκτυο διανομής της ΑΗΚ και άλλα €130 για την 5η μονάδα στο Βασιλικό, ανεβάζοντας έτσι τη συνολική χρηματοδότηση γύρω στα €300 εκατ.

Επιπλέον θα δοθούν €50 εκατ. στη Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα και άλλα  €100 εκατ. για τον εγγυοδοτικό μηχανισμό μικρομεσαίων επιχειρήσεων, για τον οποίο είχε υπογραφτεί σχετική σύμβαση πέρσι.

Τη χρηματοδοτική σύμβαση υπέγραψαν ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης και ο πρόεδρος της ΕΤΕπ, Βέρνερ Χόγιερ, παρουσία και του αντιπροέδρου της Τράπεζας Μιχάι Τανασέσκου. 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"