Μείωση των εσόδων του Δημοσίου κατά 1,3%

Μείωση των εσόδων του Δημοσίου κατά 1,3% σε σύγκριση με το 2013 και μείωση των δημόσιων δαπανών κατά 2% προβλέπει ο μνημονιακός προϋπολογισμός για το 2014 που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Τον Προϋπολογισμό του κράτος για το 2014, θα παρουσιάσει τη Δευτέρα το πρωί ο Υπουργός Οικονομικών ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών.

Το δημοσιονομικό έλλειμμα υπολογίζεται να ανέλθει στο 6,3% του ΑΕΠ το 2014 και το πρωτογενές έλλειμμα στο 1,4%, υπό την προϋπόθεση ότι ο βαθμός υλοποίησης του προϋπολογισμού ανέλθει στο 100%.
Στον προϋπολογισμό ενσωματώθηκαν νομοθετικές ρυθμίσεις για μείωση μισθών - όπως συμφωνήθηκε πέρσι με την Τρόικα - κατάργηση επιδομάτων και πληθώρα εξοικονομήσεων στα διάφορα υπουργεία.
 
Μεταξύ άλλων προβλέπεται συνεισφορά 1,5% για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων του Δημοσίου, πρόσθετη αποκοπή ύψους 3% στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων, αύξηση φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα κίνησης κατά 5 σεντ το λίτρο, αύξηση ΦΠΑ κατά 1%, μειώσεις επιδομάτων,
 
Από τον προϋπολογισμό προκύπτει ότι οι ανάγκες χρηματοδότησης για το 2014 θα είναι 1.8 δις. ευρώ. Οι χρηματοδοτικές ανάγκες θα ικανοποιηθούν μέσω δανείων από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και το ΔΝΤ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"