Ικανοποίηση στο ΤΕΠ από τις εισπράξεις


Πλήρης ικανοποίηση επικρατεί στο Τμήμα Εσωτερικών Προσόδων από τις μέχρι τώρα εισπράξεις σε ό,τι αφορά τη Φορολογία Ακίνητης Ιδιοκτησίας, οι οποίες ανέρχονται στα 85 εκ. ευρώ και που σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Διευθυντής του ΤΕΠ Γιώργος Πούφος ξεπερνούν τις προσδοκίες που είχαν τεθεί.


«Το ποσό των 85 εκ. ευρώ που έχει μέχρι τώρα εισπραχθεί κρίνεται εξαιρετικά καλό και έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες μας», δήλωσε σήμερα ο Διευθυντής του ΤΕΠ μιλώντας μετά από συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία του ΔΗΣΥ με επικεφαλής τον Πρόεδρο του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου.

Εξήγησε πως αυτό προκύπτει και από το γεγονός ότι τα προηγούμενα χρόνια οι εισπράξεις ήταν πολύ λιγότερες, λόγω της πολύ πιο περιορισμένης φορολογικής βάσης και των πολύ πιο χαμηλών φορολογικών συντελεστών.
Εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα ότι οι εισπράξεις θα συνεχιστούν αλλά και την πεποίθηση ότι η εισήγηση του ΔΗΣΥ για ενδεχόμενη επέκταση της προθεσμίας για πληρωμή του Φόρου Ακίνητης Ιδιοκτησίας με έκπτωση 10% για ακόμη μερικές μέρες, «θα βοηθήσει πάρα πολύ» προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο κ. Πούφος εξήγησε πως στα πλαίσια του Μνημονίου η πρόβλεψη αφορούσε εισπράξεις 139 εκ. ευρώ από τις οποίες αναμενόταν η είσπραξη του 70%, με τις αλλαγές στη νομοθεσία το ποσό μειώθηκε στα 133 εκ. ευρώ από τα οποία έχουν μέχρι σήμερα εισπραχθεί 85 εκ. ευρώ.

Διευκρίνισε παράλληλα ότι στα 85 εκ. ευρώ περιλαμβάνονται και ποσά τα οποία ενδεχομένως σε κάποιες περιπτώσεις θα επιστραφούν στους φορολογούμενους για το λόγο ότι είτε δεν έπρεπε να καταβάλουν τη φορολογία είτε κατέβαλαν ψηλότερη φορολογία απ’ ότι έπρεπε.

Ερωτηθείς κατά πόσο υπάρχει ένδειξη ότι αυτοί οι οποίοι δεν έχουν καταβάλει ακόμη τη φορολογία είναι οι μεγαλοϊδιοκτήτες, ο κ. Πούφος είπε ότι θα συμφωνούσε σε γενικές γραμμές με το ότι η συντριπτική πλειοψηφία του απλού κόσμου και των μικροϊδιοκτητών ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις της.

Πρόσθεσε ωστόσο πως αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχουν ανταποκριθεί και οι άλλες επαγγελματικές ή οικονομικές ή επιχειρηματικές ομάδες.

Ανέφερε τέλος πως δεν θα πρέπει κάποιος να ξεχνά ότι η διαδικασία καταβολής της φορολογίας δεν έχει ολοκληρωθεί.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"