Νέα σχέδια κατά της ανεργίας επεξεργάζεται η Κυβέρνηση

Νέα κίνητρα στις επιχειρήσεις για πρόσληψη νέων

Νέα σχέδια για την αντιμετώπιση της ανεργίας, επεξεργάζεται η Κυβέρνηση σύμφωνα με την Υπουργό Εργασίας Σωτηρούλα Χαραλάμπους. Τα καινούργια σχέδια θα απευθύνονται κυρίως σε ειδικές ομάδες ανέργων που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα ένταξης στην αγορά εργασίας, δηλαδή οι μακροχρόνια άνεργοι και οι νέοι.

Πρόσθεσε ότι τα κριτήρια αυτών των σχεδίων θα τεθούν ενώπιον των κοινωνικών εταίρων σε συνεδρία της Εθνικής Επιτροπής Απασχόλησης, η οποία θα γίνει εντός της επόμενης εβδομάδας, και αφού προηγηθεί διαβούλευση, ακολούθως θα τεθούν σε εφαρμογή.
 
Ο στόχος, είπε, είναι να δοθούν κίνητρα στις επιχειρήσεις προκειμένου να προσλαμβάνουν άτομα από τις κατηγορίες των μακροχρόνων ανέργων και των νέων. 

Απαντώντας σε ερώτηση, είπε ότι «το κίνητρο θα είναι η κάλυψη μισθολογικού κόστους», σημειώνοντας ότι «το ποσό της κάλυψης του μισθολογικού κόστους θα αποφασιστεί μετά από διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους». 

Η κ. Χαραλάμπους είπε ότι παρότι ο αρχικός στόχος των σχεδίων που υλοποιεί το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, με προϋπολογισμό 3 εκατομμυρίων ευρώ, ήταν να τοποθετηθούν σε θέσεις εργασίας περίπου 400 άτομα, εντούτοις ο αριθμός των ατόμων που τοποθετήθηκαν σε θέσεις εργασίας ανήλθε στις 3,5 χιλιάδες με τον προϋπολογισμό των σχεδίων να φτάνει τα 16 εκατομμυρίων ευρώ. 

Διευκρίνισε ότι οι συγκεκριμένες δράσεις εντάσσονται στα τρία σχέδια που υλοποιούνται από το Τμήμα Εργασίας και όχι εκείνα που υλοποιούνται από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού και το Κέντρο Παραγωγικότητας (ΚΕΠΑ). 

Σημείωσε ότι ο συνολικός αριθμός των προσώπων που τοποθετήθηκαν σε θέσεις εργασίας με βάση τα σχέδια που εφαρμόζονται από το 2009 μέχρι το τέλος του 2011, ανήλθε σε 8,5 χιλιάδες και η δαπάνη για υλοποίηση όλων αυτών των σχεδίων ανήλθε στα 53 εκατομμύρια ευρώ περίπου. 

Τα νέα σχέδια της Κυβέρνησης συζητήθηκαν  χθες το πρωί σε συνάντηση της Υπουργού Εργασίας Σωτηρούλας Χαραλάμπους καιτου Υπουργού Οικονομικών Κίκη Καζαμία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"