Λεωφορεία: Πήραν 4 εκατομμύρια και θέλουν περισσότερα

Οι εταιρείες αρνούνται να πληρώσουν τους υπαλλήλους, αν δεν πάρουν λεφτά να καλύψουν και άλλες υποχρεώσεις τους – Χάος, κυρίως στα σχολεία.

Χάος, κυρίως στα σχολεία, αναστάτωση και φοβερή ταλαιπωρία προκάλεσε στους πολίτες η νέα παγκύπρια στάση εργασίας των οδηγών λεωφορείων που άρχισε χθες και παραμένει άγνωστο πότε θα τελειώσει. Λειτούργησαν αλλά χωρίς μαθητές πολλά σχολεία της υπαίθρου, σκηνικό που μπορεί να συνεχισθεί, καθώς οι οδηγοί δήλωσαν ότι δεν ξεκινούν τα λεωφορεία αν δεν πληρωθούν.

Εντατικές διαβουλεύσεις που είχε χθες, από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, ο Υπουργός Συγκοινωνιών Ευθύμιος Φλουρέντζος, με εταιρείες λεωφορείων, σε μια προσπάθεια να βρεθεί η χρυσή τομή, δεν είχαν αποτέλεσμα εκτός από την περίπτωση της Λάρνακας. Οι διαβουλεύσεις του Υπουργού με τις εταιρείες Λευκωσίας, Λεμεσού και Πάφου συνεχίζονται σήμερα.

Οι εταιρείες πήραν από το κράτος τέσσερα εκατομμύρια ευρώ για να πληρωθούν οι υπάλληλοι, όμως ζητούν περισσότερα για να καλύψουν, πέραν των μισθών, και άλλες υποχρεώσεις τους.

Χιλιάδες μαθητές έμειναν στο σπίτι, ενώ ειδικά στην ύπαιθρο, σχολεία γυμνάσια και λύκεια λειτούργησαν  μόνο με τους εκπαιδευτικούς,  χωρίς μαθητές.

Στο λύκειο Σολέας απο 222 μαθητές πήγαν οι 16, στα Πολεμίδια δεν πήγε κανένας από τους 107, στο Όμοδος ... 4 απο τους 49 πήραν παρουσία.
Οι 1200 οδηγοί λεωφορείων ξεκαθάρισαν ότι, αν και λυπούνται για την ταλαιπωρία των πολιτών, απεργούν και θα συνεχίσουν να απεργούν μέχρι να διασφαλίσουν το μεροκάματό τους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"