Δεν επηρέασε την Κύπρο ο ιός του Σμάλενμπεργκ

Πλήττει αιγοπρόβατα και βοοειδή στη βόρεια Ευρώπη – Μπορεί να πλήξει και τον άνθρωπο

Δεν έχει επηρεάσει κτηνοτροφικές μονάδες στην Κύπρο ο ιός του Σμάλενμπεργκ, που πλήττει αιγοπρόβατα και βοοειδή σε Γερμανία, Βέλγιο, Βρετανία, Ολλανδία και Γαλλία.

Οπως δήλωσε ο Διευθυντής των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών Γεώργιος Κυριακίδης, όταν πρωτοπαρουσιάστηκε ο ιός το περασμένο καλοκαίρι στη Γερμανία και επεκτάθηκε μετά σε Ολλανδία και Βέλγιο, η ΕΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφερόταν ότι «θα υπάρξει συζήτηση (για το θέμα) διότι τα πράγματα είναι ακόμα ρευστά».

Η ανακοίνωση ανέφερε, όπως είπε ο κ. Κυριακίδης, ότι ο ιός δεν μπορεί να μεταδοθεί στον άνθρωπο, καθώς «δεν πρόκειται για ζωονόσο».
Σημείωσε, επίσης, ότι «δεν υπάρχει πρόβλημα με τα τρόφιμα».

Η συζήτηση των τεχνοκρατών των κρατών μελών της ΕΕ επί του θέματος αναμένεται εντός του Φεβρουαρίου και, σύμφωνα με τον Διευθυντή των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, δεν αποκλείεται να εκδοθεί και σχετική Οδηγία για τον τρόπο δράσης των κρατών μελών σε περίπτωση εντοπισμού του ιού.

Τέλος, ο κ. Κυριακίδης ανέφερε ότι στην Κύπρο δεν εντοπίστηκαν ζώα που να έχουν προσβληθεί από τον ιό, σύμφωνα και με την ενημέρωση που λαμβάνουν οι κτηνιατρικές υπηρεσίες από τους κτηνοτρόφους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"