Αβέρωφ: Ο ΔΗΣΥ με διαφορά πρώτη πολιτική δύναμη

Αποτίμηση του αποτελέσματος των δημοτικών εκλογών στο Αν. Συμβούλιο

Ο ΔΗΣΥ, όχι μόνο παρέμεινε ισχυρή πολιτική δύναμη, αλλά είναι πλέον η καταξιωμένη πρώτη και με διαφορά πολιτική δύναμη του τόπου, δήλωσε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου σε ομιλία του στο Ανώτατο Συμβούλιο του ΔΗΣΥ με θέμα «Αποτίμηση Αποτελέσματος Δημοτικών Εκλογών». 

Οι εκλογές διεξήχθησαν σε ένα δύσκολο περιβάλλον, είπε και πρόσθεσε ότι διεξήχθηκαν ''με την πατρίδα μας να βρίσκεται μέσα σε συνθήκες πρωτοφανούς αβεβαιότητας και εθνικών αδιεξόδων. Με την οικονομική κρίση, σε συνδυασμό με την πρωτοφανή κρίση εμπιστοσύνης στην οποία έχει περιπέσει η Κυβέρνηση της χώρας να δημιουργεί ανυπολόγιστους κινδύνους. Κινδύνους που για πρώτη φορά δημιούργησαν συνθήκες κοινωνικών αναταράξεων''. 

''Και με μια κυβέρνηση που με την απραξία και τις παραλείψεις της, με την άρνηση ανάληψης ευθυνών, έχασε την κοινωνική εμπιστοσύνη και αδυνατούσε και αδυνατεί να επιτελέσει τα καθήκοντα της. Αδυνατούσε να ανασυντάξει την κοινωνική προσπάθεια που απαιτείτο για να αποφύγουμε τα χειρότερα'', συμπλήρωσε. 

Σύμφωνα με τον κ. Νεοφύτου, «εκεί που η Κυβέρνηση παρέπαιε, ο ΔΗΣΥ και ο ηγέτης του Νίκος Αναστασιάδης παρέμβηκε, μερικές μέρες πριν τις Δημοτικές, αψηφώντας πολιτικό κόστος και παραμερίζοντας μικροκομματικές σκοπιμότητες, συμβάλλοντας καθοριστικά στη λήψη αναγκαίων για την οικονομία μας αποφάσεων». 

Οπως είπε, ο ΔΗΣΥ πήγε στις δημοτικές εκλογές με στόχο ένα διπλό μήνυμα, πρώτον: να μην ξεχάσουμε τίποτα από όλα όσα έζησε και βιώνει ο Κύπριος πολίτης και δεύτερον: Ο πολίτης να αποφασίζει για τη γειτονιά του, για το χωριό και την πόλη του, για την τοπική ποιότητα ζωής, τις υποδομές και την τοπική ανάπτυξη. 

Ο κ. Νεοφύτου είπε ότι ο ΔΗΣΥ πρότεινε και επέλεξε υποψήφιους με βάση την ικανότητα και την αξία τους, χωρίς να ζητήσει κομματική ταυτότητα.

«Οι επιλογές μας, ήταν οι επιλογές της κοινωνίας. Γι’ αυτό και είχαμε το αποτέλεσμα που έφερε την τοπική αυτοδιοίκηση πιο κοντά στους πολίτες, ένα αποτέλεσμα που δικαίωσε πανηγυρικά την παράταξη μας», πρόσθεσε. 

Ο κ. Νεοφύτου είπε ότι οι δημοτικές εκλογές της 18ης Δεκεμβρίου 2011 ανέδειξαν τον ΔΗΣΥ, για μια ακόμα φορά, ως πρώτη πολιτική δύναμη. 

Τα κομματικά ποσοστά έχουν αγγίξει το 39,2% και είναι αυξημένα σε σχέση με το 31,1% των δημοτικών εκλογών του 2006 και από το 34,3% των βουλευτικών εκλογών του περασμένου Μαΐου, είπε. 

«Ο ΔΗΣΥ πραγματικά σάρωσε τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές σημειώνοντας μια θεαματική ποσοστιαία αύξηση της τάξης του 26% ή 8,1 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με τις περασμένες δημοτικές εκλογές. Σε σχέση με τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές του Μαΐου του 2011, τα ποσοστά του ΔΗΣΥ αυξήθηκαν κατά 14% ή 4,9 ποσοστιαίες μονάδες», είπε. 

Πρόσθεσε ότι «ο εκλογικός θρίαμβος της παράταξης αντικατοπτρίζεται στο γεγονός πως ο ΔΗΣΥ εξέλεξε 26 Δημάρχους σε σύνολο 39 δήμων, αριθμός υπερδιπλάσιος από το 2006. Αυτό συνιστά ένα ποσοστό 67%». 

Σε ό,τι αφορά τα δημοτικά συμβούλια, είπε ότι ο ΔΗΣΥ κατάφερε να αυξήσει την παρουσία του σε 181 δημοτικούς συμβούλους σε σχέση με 137 το 2006, προσθέτοντας ότι αυτό συνιστά ένα ποσοστό της τάξης του 38,4% στο σύνολο των εδρών (472) στα δημοτικά συμβούλια, σε σύγκριση με ποσοστό 33,8% που είχε εξασφαλίσει το 2006. 

Είπε ακόμη ότι σε σχέση με το 2006, ο ΔΗΣΥ είχε μια αύξηση της τάξης του 13,6% ή 4,6 ποσοστιαίων μονάδων. 

Αναφερόμενος στην αποχή είπε ότι αυτή πρέπει να προβληματίσει, «αλλά σίγουρα δεν είναι κάτι το οποίο μειώνει την εκλογική επιτυχία του Δημοκρατικού Συναγερμού». 

Ο κ. Νεοφύτου σημείωσε ότι ο ΔΗΣΥ έλαβε τα μηνύματα των εκλογών και ως «αξιόπιστη πολιτική δύναμη που είναι, ανέλαβε ήδη πολιτικές πρωτοβουλίες που σχετίζονται άμεσα με τα μηνύματα της κάλπης». 

Παρατήρησε ότι η μακρά παραμονή του ίδιου προσώπου στην ίδια θέση φαίνεται να μην είναι πλέον αποδεκτή από την κοινωνία και ως εκ τούτου ο ΔΗΣΥ θα επιχειρήσει διάλογο με τα υπόλοιπα κόμματα για την ανάγκη καθορισμού ορίου θητειών σε όλα τα πολιτειακά αξιώματα. 

Επίσης, είπε ότι ο διάλογος αυτός θα πρέπει να καλύψει το ζήτημα της θέσπισης οριζόντιας ψηφοφορίας, αλλά και την αυτόματη εγγραφή στον εκλογικό κατάλογο και την καθιέρωση της ηλεκτρονικής ψήφου ως μέτρα καταπολέμησης της αποχής. 

«Μέσα από τις πιο πάνω δοσμένες συνθήκες, μέσα και από αδυναμίες αλλά και ελλείψεις, γιατί δεν είμαστε τέλειοι πετύχαμε να αναδείξουμε τον Δημοκρατικό Συναγερμό, με 10 περίπου ποσοστιαίες μονάδες διαφορά, και πάλι πρώτο κόμμα», ανέφερε. 

Ο ΔΗΣΥ «όχι μόνο παρέμεινε όρθια, δυνατή και ισχυρή, αλλά είναι πλέον η καταξιωμένη πρώτη και με διαφορά πολιτική δύναμη του τόπου», είπε. 

«Αυτό το αποτέλεσμα δεν θα ήταν κατορθωτό χωρίς τη δική σου προσπάθεια. Γι’ αυτό και απηχώντας τα αισθήματα του Συναγερμικού κόσμου εκφράζω τις ευχαριστίες μας για όσα έκανες και κάνεις για την παράταξη μας», κατέληξε, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"