«Οι συμφωνίες Κύπρου-Ισραήλ δεν είναι απειλή για την Τουρκία»

Δηλώσεις Ντανιέλ Αγιαλόν στο «Ανατολού»

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του CNN Turk, ο ΥΦΥΠΕΞ του Ισραήλ Ντανιέλ Αγιαλόν σε ομιλία του στο Ιδρυμα Chatham House στο Λονδίνο με θέμα «Το Ισραήλ σε κλίμα στρατηγικής που αλλάζει», απάντησε σε ερώτηση του ανταποκριτή του πρακτορείου Anadolu για το μέλλον των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ. 

«Εκτιμούμε πολύ την Τουρκία και τον τουρκικό λαό. Η Τουρκία είναι σημαντική χώρα της περιοχής και περιμένουμε να κινείται προς την κατεύθυνση αυτού του ειδικού καθεστώτος της», φέρεται να είπε σύμφωνα με το CNN Turk. 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, ο κ. Αγιαλόν τόνισε ότι η Τουρκία είναι μεγάλη χώρα και ότι πάντα ήταν γέφυρα μεταξύ Δύσης και Ανατολής. 

«Η Τουρκία μέχρι πρόσφατα ήταν μια χώρα με πολύ μεγάλη κατανόηση. Το Ισραήλ επιθυμεί την ομαλοποίηση των σχέσεών του με την Τουρκία. Οι εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών πέρυσι αυξήθηκαν κατά 33% και αυτό δείχνει την επιθυμία των δύο λαών για συνεργασία. Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να αποφεύγονται προκλητικές δηλώσεις και επιθυμούμε το θέμα του Μavi Μarmara να λήξει και να κλείσει», αναφέρεται ότι είπε ο κ. Αγιαλόν. 

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο αύξησης της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο και για τις συμφωνίες που υπογράφηκαν με την Κυπριακή Δημοκρατία για τον αμυντικό τομέα, είπε ότι οι σχέσεις του Ισραήλ με οποιαδήποτε χώρα στην περιοχή δεν στρέφονται εναντίον κάποιας άλλης χώρας και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως απειλή, ειδικά κατά της Τουρκίας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"