Αρχιεπίσκοπος: Η αξία της «Ελληνικής» ξεπερνά τα €2 δις. - «Η Εκκλησία θα συνεχίσει να διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο - Οι μειώσεις επιτοκίων που ανακοινώθηκαν είναι κοροϊδία»

Θα πρέπει να συναντηθούν όλοι οι μεγαλομέτοχοι για να χαράξουν την πολιτική που θα ακολουθήσει από εδώ και πέρα η Ελληνική Τράπεζα, είναι η θέση του Αρχιεπίσκοπου Χρυσοστόμου. Θεωρεί μάλιστα ότι οι επισφάλειες θα καθορίσουν τα τελικά ποσοστά των μεγαλομετόχων της τράπεζας μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.
Ο Μακαριότατος δηλώνει πεπεισμένος ότι η Εκκλησία θα συνεχίσει να διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στα της Ελληνικής Τράπεζας παρά τη μείωση του ποσοστού της και αποκάλυψε ότι ήδη ο ιδιοκτήτης της Third Point, Daniel Lemp επικοινώνησε με την Αρχιεπισκοπή. «Δεν θα ήταν κυπριακή τράπεζα η Ελληνική αν αφήναμε τον Αμερικάνο να πάρει το 70%, όπως ήθελε», σημειώνει ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, που καλεί τους νέους μεγαλομετόχους της τράπεζας σε διάλογο για να συναποφασίσουν το μέλλον της. Τονίζει ότι η Εκκλησία δεν λέει λόγια που τα παίρνει ο αέρας και ότι επιμένει στη θέση της πως οι τράπεζες πρέπει να παραμείνουν σε κυπριακά χέρια. «Και να έχουμε λιγότερο ποσοστό από τους άλλους, πάντοτε οι άλλοι θα έρχονται να συμβουλεύονται την Εκκλησία», σημειώνει. Θεωρεί πως το ποσοστό της Εκκλησίας στην Ελληνική θα επανέλθει σε πιο υψηλά επίπεδα καθώς κατέχει σημαντικό αριθμό ομολόγων. Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος αναφέρει πως η αξία της Ελληνικής Τράπεζας δεν είναι €200 εκατ., αλλά, ξεπερνά τα €2 δισ. Πυροβολεί ξανά την προηγούμενη κυβέρνηση για σοβαρά λάθη, «που ήθελε σχεδόν να διαλύσει τις τράπεζες, διότι νόμιζε ότι χτυπώντας τις τράπεζες, θα κτυπήσει τους πλουσίους». Αποδέχεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας θα διαφοροποιηθεί, «διότι ο κάθε μεγάλος μέτοχος θα θέλει να διορίσει τους δικούς του συμβούλους. Αυτό είναι επιτρεπτό και δίκαιο», όπως αναφέρει. Ωστόσο, δηλώνει πως επιθυμία της Εκκλησίας είναι να παραμείνει στη θέση της η διευθυντική ομάδα και με τη λήξη της θητείας της να αξιολογηθεί και να αποφασιστεί ανάλογα.

Σε ερώτηση τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα απάντησε ότι θα πρέπει το ταχύτερο δυνατό να φύγουν από αυτή την ομηρεία των τραπεζικών περιορισμών και η Τράπεζα Κύπρου και η Ελληνική Τράπεζα. Επίσης, πρέπει πάση θυσία τα χρεωστικά επιτόκια να πέσουν κι άλλο. Το ποσοστό στο οποίο μειώθηκαν είναι κοροϊδία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Εκτίμηση Ακινήτων : Διαφορά ανάμεσα σε Οικόπεδο και Χωράφι

Θέρμανση και οικονομία: Τι συμφέρει για ζεστό σπίτι!