ΕΡΟΓΛΟΥ: Ο Χριστόφιας δεν έχει το θάρρος να υπογράψει συμφωνία

Ευρωβουλευτές αρνήθηκαν να φωτογραφηθούν μαζύ του.

Λίγες μόλις μέρες πριν την πολυσυζητημένη τριμερή στη Νέα Υόρκη και μόλις λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση περί συγκλίσεων με τον Πρόεδρο Χριστόφια σε κάποια κεφάλαια, ο Τ/κ ηγέτης προέβη σε νέες προκλητικές δηλώσεις, επιρρίπτοντας ευθύνη για μή πρόοδο στην Ε/κ πλευρά και τον Πρόεδρο Χριστόφια.

Ο Ντερβίς Έρογλου δήλωσε ότι η ε/κ πλευρά επιμένει όπως όλοι οι Ε/κ πρόσφυγες επιστρέψουν στα σπίτια τους, τονίζοντας μάλιστα με θράσος πως εάν συμβεί κάτι τέτοιο, δεν θα υπάρχει χώρος για τους Τ/κ.

Σε συνέντευξή του στα κατεχόμενα, ο κ. Ερογλου είπε ότι όταν συζήτησε το θέμα με τον Πρόεδρο Χριστόφια και αφού άκουσε τη θέση ότι πρέπει να επιστρέψουν στην Τουρκία οι έποικοι, ο κ. Ερογλου απάντησε ότι το ''κράτος'' του ''δεν αφήνει στο δρόμο τους πολίτες του''.

Ισχυρίστηκε ακόμη ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη χωρίς να έχει το θάρρος να υπογράψει μια συμφωνία και είπε ότι δεν μπορεί η τ/κ πλευρά να συμφωνεί με κάθε ε/κ απαίτηση. Υποστήριξε ακόμη ότι η τ/κ πλευρά έκανε θετικά βήματα στα έξι κεφάλαια που συζητήθηκαν και ότι ο ίδιος και η ομάδα του εργάστηκαν εντατικά για να προετοιμαστούν κατάλληλα για την σημαντική συνάντηση της Νέας Υόρκης.

Αναφέρθηκε και στις έρευνες για φυσικό αέριο και είπε ότι ζήτησε από τον Πρόεδρο Χριστόφια την αναβολή των εργασιών, κάτι που ο κ. Χριστόφιας απέρριψε.

Σε ό,τι αφορά τη λεγόμενη συμφωνία με την Τουρκία για οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, τη χαρακτήρισε πολύ σημαντική, και είπε ότι πρέπει να επαναθεωρήσουν τη στάση τους τα κόμματα Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα και Κοινωνικής Δημοκρατίας.

Ένα όχι εισέπραξε από δύο Ευρωβουλευτές, μέλη της Ομάδας Επαφής του Ευρωκοινοβουλίου με την τ/κ κοινότητα ο Τ/κ ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου στο να φωτογραφηθούν μαζί του, σύμφωνα με την τ/κ εφημερίδα ''Χαμπερντάρ''
Σύμφωνα με την εφημερίδα, πρόκειται για τους Willy Meyer Pleite από την Ισπανία και Francoise Grossetete από τη Γαλλία.

Η εφημερίδα γράφει ότι η ελληνικής καταγωγής Αγγλίδα Ευρωβουλευτής Μαρίνα Γιαννακουδάκη φωτογραφήθηκε με τον τ/κ ηγέτη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"