Οι Αφυπνισμένοι έξω από το Προεδρικό ζητούσαν την παραίτηση Χριστόφια.

Την ώρα που αυτός μιλούσε στη συναυλία

Αγανακτισμένοι-αφυπνισμένοι πολίτες έδωσαν και αυτή τη Δευτέρα το βράδυ το παρόν τους έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, απαιτώντας την παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και την δικαίωση της μνήμης των θυμάτων της 11 Ιουλίου 2011.

Λαμβάνοντας το λόγο, παρευρισκόμενοι καταδίκασαν την συναυλία της Κίνησης Πολιτισμού με σύνθημα «Πάνω απ’ όλα η Κύπρος», που γινόταν την ίδια ώρα, αναφέροντας ότι η συγκεκριμένη συναυλία δεν ενώνει αλλά διχάζει το λαό. Επικρότησαν τους καλλιτέχνες οι οποίοι ανταποκρινόμενοι σε επιστολές Κυπρίων πολιτών, ακύρωσαν τη συμμετοχή τους στην εν λόγω συναυλία και διάβασαν αποσπάσματα από τις απαντήσεις τους με τις οποίες εξέφραζαν την πρόθεσή τους να μην συμμετάσχουν στη συναυλία.

Παράλληλα κάκισαν την στάση των καλλιτεχνών που έλαβαν μέρος στη συναυλία. Ζητήθηκε επίσης να μην αγοράζονται πλέον τα CD τους ως μέρος μιας «παθητικής αντίστασης» εναντίον όσων δέχτηκαν να παρευρεθούν στη συναυλία με ομιλητή τον Πρόεδρο Χριστόφια.

Από του βήματος της εκδήλωσης προαναγγέλθηκε επίσης η πραγματοποίηση σειράς εκδηλώσεων που θα ανακοινώνονται στα ΜΜΕ, αρχής γενομένης με απεργία πείνας έξω από το Προεδρικό από την Παρασκευή 28η Οκτωβρίου ως την Δευτέρα 31η Οκτωβρίου το βράδυ.

Οι συγκεντρωμένοι πολίτες ζήτησαν επίσης από τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους μέχρι τις 2 Νοεμβρίου και να προχωρήσουν σε κοινή συνεδρία για την καταδίκη του Προέδρου και της Κυβέρνησης, καθώς και να απαιτήσουν με κοινό ανακοινωθέν την παραίτησή του.

Οπως τόνισαν, «είναι απαίτηση του κυπριακού λαού και έχουν την υποχρέωση να την εισακούσουν».

Οπως κάθε Δευτέρα, αρκετοί από τους παρευρισκόμενους λάμβαναν τον λόγο και εξέφραζαν απόψεις και συναισθήματα για την πολιτική κατάσταση στην Κύπρο με αφορμή την φονική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"