Στο ζενίθ η αντιπαράθεση μεταξύ Κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης

«Πραξικοπήματα, συνωμοσίες και φαντάσματα» στο πολιτικό λεξιλόγιο – Θέμα «Πόρισμα Πολυβίου» εγγράφεται για συζήτηση στη Βουλή.

Η σύγκρουση Κυβέρνησης - Αντιπολίτευσης εξελίσσεται χωρίς όρια. Με έρεισμα το πόρισμα Πολυβίου για τη φονική έκρηξη στο Μαρί, τις αποδιδόμενες στον Πρόεδρο Χριστόφια ευθύνες, την γενική απαίτηση αλλά και την δική του άρνησή να παραιτηθεί, η αντιπαράθεση μεταφέρεται στη Βουλή.

Στη σημερινή σύσκεψη των αρχηγών και εκπροσώπων των κομμάτων στη Βουλή αναμένεται ότι θα εγγραφεί θέμα για συζήτηση στην Ολομέλεια. Στόχος της αντιπολίτευσης είναι από τη μια να αναδείξει το θεσμικό ζήτημα που προκύπτει από την απόρριψη του πορίσματος από την Κυβέρνηση και από την άλλη «να φανεί ότι ο Πρόεδρος δεν τυγχάνει της υποστήριξης της πλειοψηφίας των πολιτικών κομμάτων και του λαού».

ΑΚΕΛ και Κυβέρνηση αντιδρούν, κάνουν λόγο για «πολιτικό πραξικόπημα», βάλλουν κατά του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού, Νίκου Αναστασιάδη, επιχειρώντας ταυτόχρονα να ξανακτίσουν γέφυρες με ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ. Ωστόσο, και τα δύο αυτά κόμματα, που στο παρελθόν είχαν συνεργασθεί με το ΑΚΕΛ, σε επαναλαμβανόμενες ανακοινώσεις και δηλώσεις στελεχών τους, δεν δείχνουν να υποχωρούν από την απαίτηση για παραίτηση Χριστόφια από την προεδρία.

Την ίδια θέση  τα δύο κόμματα επαναβεβαίωσαν χθες με αποφάσεις των συλλογικών τους οργάνων.
Ταυτόχρονα ο ΔΗΣΥ, με χθεσινές δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου του Κόμματος, Χάρη Γεωργιάδη, αναφερόμενος στις κατηγορίες  της κυβέρνησης και του ΑΚΕΛ  ότι «επιχειρείται πολιτικό πραξικόπημα» τους απάντησε ότι «βλέπουν φαντάσματα». Από πότε διερωτήθηκε η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία θεωρείται πραξικόπημα;
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"