Ευρωκοινοβούλιο: Λιγότερη λιτότητα και μεγαλύτερη εποπτεία στις τράπεζες

Όλοι σχεδόν οι επικεφαλής των πολιτικών ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου υποστήριξαν, κατά τη διάρκεια συζήτησης σχετικής με τα αποτελέσματα της πρόσφατης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ότι χάθηκε η ευκαιρία να ληφθούν πραγματικές αποφάσεις για την έξοδο της Ευρώπης από την κρίση και για τη δημιουργία ανάπτυξης και νέων θέσεων εργασίας.

Υποστήριξαν ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση χρειάζεται μεγαλύτερη φιλοδοξία για την τραπεζική εποπτεία και το μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό της ΕΕ, και λιγότερη έμφαση στη λιτότητα.

Ο επικεφαλής της Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών, Γάλλος ευρωβουλευτής Ζόζεφ Ντολ, τόνισε την ανάγκη να υπάρξει ένας αξιόπιστος πολυετής προϋπολογισμός της ΕΕ και κάλεσε όλες τις πλευρές να ενεργήσουν με υπευθυνότητα.

Ο επικεφαλής της Ομάδας των Σοσιαλιστών-Δημοκρατών, Αυστριακός ευρωβουλευτής Χάνες Σβόμποντα, υποστήριξε ότι η πρόσφατη Σύνοδος Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, έφερε πολύ λίγα αποτελέσματα σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη. Ζήτησε να υπάρξει μια πολιτική ανάπτυξης που θα αντικαταστήσει το σύμφωνο ανάπτυξης και να περιληφθεί ένας κοινωνικός πυλώνας στο σχέδιο για την οικονομική και νομισματική ένωση που θα συμφωνηθεί το Δεκέμβριο.

Την ανάγκη να επικεντρωθεί η ΕΕ περισσότερο στην ανάπτυξη και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, επεσήμανε και η συμπρόεδρος της Ομάδας των Πρασίνων, Γερμανιδα ευρωβουλευτής Ρεμπέκα Χάρμς, καθώς και η επικεφαλής της Ομάδας της Ενωτικής Αριστεράς, Γερμανίδα ευρωβουλευτής Γκαμπριέλλα Τζίμερ.

Ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων Γκι Φέρχοφσταφ επέκρινε τη Σύνοδο Κορυφής για το γεγονός ότι, κατά την άποψη του, η Σύνοδος Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου "πάγωσε" το ζήτημα της εποπτείας των ευρωπαϊκών τραπεζών, μέχρι την ημερομηνία διεξαγωγής των γερμανικών εκλογών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"