«Ο πιλότος ο μόνος υπεύθυνος»


Έντεκα αεροσκάφη και πέντε πλοία συμμετέχουν στις σημερινές έρευνες για τον εντοπισμό του μοιραίου Boeing των μαλαισιανών αερογραμμών στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, προσπαθώντας να καλύψουν μια απόσταση συνολικά 30.115 τετραγωνικών χιλιομέτρων.


Περισσότερα πλοία αναμένεται να πλεύσουν στο σημείο που πιστεύεται ότι βρίσκονται τα συντρίμμια του αεροσκάφους αργότερα, ωστόσο, δεν είναι ακόμη σίγουρο ότι θα τα καταφέρουν καθώς ο καιρός στην περιοχή αναμένεται να χειροτερεύσει εντός της ημέρας.

Χθες, ο Χισχαμουντίν Χουσέιν, υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας, αποκάλυψε ότι νέες φωτογραφίες από την εταιρεία Airbus Defence and Space «έδειξαν» 122 αντικείμενα να επιπλέουν στον Ινδικό Ωκεανό και ενδεχομένως να είναι συντρίμμια από το αγνοούμενο αεροσκάφος της Malaysia Airlines.

Ωστόσο, παρά τα τελευταία σενάρια, ακόμη και εκείνα που θέλουν το Boeing να κατερρίφθη από στρατιωτικά αεροσκάφη, οι υποψίες στρέφονται και σήμερα στον πιλότο του αεροσκάφους, Ζάχαρι Άχμαντ Σαχ.

Συγκεκριμένα,  υψηλόβαθμος αξιωματικός της Αστυνομίας της Μαλαισίας δήλωσε στην αμερικανική εφημερίδα USA TODAY, ότι πιστεύεται πως ο πιλότος είναι ο «μόνος υπεύθυνος» για την κατάληξη του χαμένου αεροπλάνου και πως η εξαφάνισή του «δεν ήταν ατύχημα», σε καμία περίπτωση

Ο ίδιος είπε ακόμη ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το αεροσκάφος είχε κάποια μηχανική βλάβη ή ότι έγινε αεροπειρατεία από κάποιον επιβάτη, επικαλούμενος στοιχεία που προκύπτουν από αξιωματούχους που λαμβάνουν μέρος στην έρευνα.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι οι ερευνητές ασκούν «τεράστιες πιέσεις» στους συγγενείς του Ζάχαρι Άχμαντ Σαχ για να μάθουν πληροφορίες σχετικά με την κατάστασή του πριν την πτήση και τη ζωή του γενικότερα.

Ο ερευνητής, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, ερευνά την υπόθεση από την πρώτη στιγμή και πρόσθεσε ότι η Αστυνομία πιστεύει ότι ο πιλότος «εσκεμμένα» άλλαξε την πορεία του αεροσκάφους, καθώς μόνο εκείνος είχε την εμπειρία να το κάνει.

Πρόσθεσε ότι ο 27χρονος συγκυβερνήτης δεν είχε τις ικανότητες να κάνει μια τέτοια απότομη στροφή, τονίζοντας, ωστόσο, ότι δεν έχουν βρει ακόμη κανένα στοιχείο που να συνδέει τον 53χρονο κυβερνήτη με τρομοκρατικές ή παραστρατιωτικές οργανώσεις.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"