Αναδιάρθρωση δημοσίου με τη βοήθεια Βρετανών


Στην υπογραφή διακρατικής συμφωνίας με το Ηνωμένο Βασίλειο προχώρησε σήμερα η κυπριακή Δημοκρατία για την αναδιάρθρωση του ευρύτερου δημοσία τομέα.


Η συμφωνία προβλέπει την εκπόνηση μελετών απο τον Βρετανικό δημόσιο οργανισμό του Η.Β., National School of Government International, ο οποίος θα προσφέρει τις συμβουλευτικές υπηρεσίες του για τη μελέτη της τοπικής αυτοδιοίκησης, τη λειτουργία του Εφόρου Εταιρειών και Δημόσιου Παραλήπτη, καθώς και για οριζόντια θέματα διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού.

Εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας τη συμφωνία υπόγραψε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Χρίστος Πατσαλίδης και εκ μέρους της Κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου ο Ύπατος Αρμοστής, κ. Matthew Kidd.

Σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Οικονομικών σημείώνει ότι η ανάγκη εκσυγχρονισμού και μεταρρύθμισης του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίζει με επιτυχία και αποτελεσματικότητα τις προκλήσεις που αναδύονται από τη σύγχρονη πραγματικότητα προς όφελος του Κύπριου πολίτη, αποτελεί τόσο διακηρυγμένη κυβερνητική προτεραιότητα όσο και υποχρέωση που πηγάζει από το Μνημόνιο Συναντίληψης με την Τρόικα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"