Πέντε οι νεκροί στην έκρηξη σε τρένο στον Καναδά


Πέντε τουλάχιστον άνθρωποι νεκροί και 40 αγνοούμενοι είναι ο τραγικός απολογισμός της έκρηξης σε αμαξοστοιχία που μετέφερε αργό πετρέλαιο στη μικρή καναδέζικη πόλη Λακ-Μεγκαντίκ, στο Κεμπέκ του Καναδά.


Το τρένο αποτελείτο από 72 βαγόνια και το κάθε ένα εξ αυτών μετέφερε 113.000 λίτρα αργού πετρελαίου. Στα τέσσερα ξέσπασε φωτιά και ακολούθησε έκρηξη.
Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 40 αγνοούνται, ενώ οι έρευνες και εξετάσεις συνεχίζονται.

Όλα συνέβησαν περίπου στη 1 τα ξημερώματα της Κυριακής. Σύμφωνα με το Euronews, η αμαξοστοιχία με τα 72 βαγόνια ήταν σταματημένη στη γειτονική πόλη Ναντ. Χωρίς κανείς να καταλάβει πώς, το τραίνο ξεκίνησε χωρίς μηχανοδηγό κι άρχισε μια τρελή πορεία που κατέληξε στο κέντρο της Λακ-Μεγκαντίκ. Λόγω της μεγάλης ταχύτητας, τέσσερα από τα βαγόνια εκτροχιάστηκαν, σημειώθηκε έκρηξη και ακολούθως πυρκαγιά, οι φλόγες της οποίας έκαναν τη νύχτα μέρα. Πάντως, ο αρμόδιος μηχανικός ισχυρίζεται πως είχε βάλει τα φρένα και στις πέντε μηχανές του τρένου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πού είναι το "Σημείο L" στον άνδρα;

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση επί του επικαιροποιημένου

Πρόταση διαμονής!!! Aγροτουριστικά διαμερίσματα "Ενύπνιον"